NOVI MEĐUNACIONALNI INCIDENTI: Hrvatica napala konobara iz Srbije, jer joj se obratio na srpskom jeziku

Ukoliko je ovaj komentar istinit, ova gospođa koja je to pisala zaslužuje samo prijezir i osudu. Takvo pisanje i ponašanje je zaista sramno...

  • Regija

  • 19. Avg. 2023  

  • 5

Žena iz Hrvatske objavila je na društvenim mrežama da je brutalno ispsovala i izvrijeđala konobara zato što je iz Srbije, pišu srbijanski mediji i prenose navodni FB status neimenovane Hrvatice.

“Sramno i skandalozno”, pišu tamošnji mediji.

Kako sama navodi, konobar joj je rekao da u tom lokalu ne može da boravi samo u kupaćem kostimu i da, po pravilu, mora na sebi imati i majicu. Nju je, kako priznaje, pogodilo to što joj se obratio na srpskom jeziku, a ne njegov zahtjev. Jer, priznaje ona, da joj je sve to rekao na hrvatskom, bez pogovora bi ga poslušala.

Ta žena se ponosi sramnim činom i navodi da mu je “skinula od Boga do majke” i da nije htjela niti da ga posluša niti da napusti lokal. Također, ona je dodala kako je planirala da i dan kasnije dođe u isti lokal, odjevena na isti način, u inat konobaru iz Srbije.

“Sudeći prema njenim navodima, nemili događaj odigrao se na hrvatskom primorju", navode mediji, ne navodeći gdje su našli spomenuti status.

alt

Dodajmo da ove godine veliki broj srbijanskih državljana boravi na Jadranu, i nisu imali problema. Dobrodošli su kao i svi drugi turisti. Također, i veliki broj srbijanskih radnika radi u našem turizmu i možemo im također zaželjeti dobrodošlicu.

Ukoliko je ovaj komentar istinit, ova gospođa koja je to pisala zaslužuje samo prijezir i osudu. Takvo pisanje i ponašanje je zaista sramno, ali nije slika Dalmatinaca i drugih hrvatskih građana, to je samo incident jedne duboko nesretne žene, piše Slobodna Dalmacija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...