NEJRA LATIĆ HULUSIĆ STALA U ODBRANU DRAGANA BURSAĆA: "Je li to nije dobrodošao u Sarajevo jer je prenio činjenicu da je na SFF-u promoviran četnički film?"

Nakon što je Bursać kritikovao rukovodstvo SFF-a i sve one koji su ovakav jedan sramotan čin dopustili, počela je hajka iz na Bursaća.

  • Društvo

  • 19. Avg. 2023  19. Avg. 2023

  • 9

Novinarka Nejra Latić-Hulusić stala je u odbranu kolege iz Banja Luke Dragana Bursaća, piše televizija Hayat.

Bursać je, podsjećamo prvi prenio da je na Sarajevskom Film Festivalu promovisan četnički film ‘Heroji Hilijarda’ koji četničkog vojvodu Dražu Mihailovića i njegove sljedbenike prikazuje kao pozitivce.

Nakon što je Bursać kritikovao rukovodstvo SFF-a i sve one koji su ovakav jedan sramotan čin dopustili, počela je hajka iz na Bursaća.

Njenu objavu prenosimo u cjelosti:

"Sram vas bilo!!! Nisam vidjela do maloprije sramotu koju javno pišu dugogodišnji češači od budžete o Draganu Bursaću! Je li ovo sad Bursać više nije dobrodošao u čisto i lijepo naše finogradsko Sarajevo? Zato što je prvi prenio činjenicu da četnički film JESTE promovisan kao projekat u razvoju na SFF-u?! Nije niko normalan rekao da je pušten cijeli film i da je selektovan nego da je neko dozvolio prezentaciju četničkog projekta u razvoju! Sad vam Bursać četnik jer je prenio “vijesti sa Cinelinka” koji je dio festivala za profesionalce i najznačajniji dio SFF-a?!?!

Dragan je prenio ČINJENICU da je Bajić stajao na bini i pričao o svom novom filmu koji je u postprodukciji (to znači da je se na njemu završavaju finese poput konačne obrade slike ili muzika). Ono što Dragan Bursać nije prenio je da je Telekom Srbije danima prije sporne prezentacije filma na svojim društvenim medijima i kao sponzorisan članak na Klixu najavio Heroje Heliarda i da na to niko nije reagirao. (idite pa vidite sami na TS Media ili na klixu). Nije Dragan pisao ni o tome kako je Telekom Srbije koproducent za puno naših domaćih autora koji se sad prave budale i s visine napadaju ljude kojima smeta da se na SFF dobrim dijelom našim parama klinči Bajić i traži partnere. Nije napisao Dragan ni da niko nije znao ko je ili nije smio skinuti Bajića sa bine. Da je Telekom Srbije Vučićev novčanik kojim sponorira još puno projekata o četnicima. Ne o Srbima! Nego o četnicima!

Evo ja sam sad to napisala. Nije vam Dragan kriv što ste ili iz neznanja ili radi novca Telekoma Srbije pustili prezentaciju filma i nadali se da niko neće vidjeti. On je samo pročitao vijesti. Dragan jeste kriv što je otkrio da jedna rulja piše za Joju da je četnik, a onda druga rulja, samo ova fina gradska grebatorska koja cijeli život živi pod skutima ko god imao para piše za Dragana da je četnik koji hoće da sruši SFF. E, pa kreteni neopjevani, nije vam četnik ni Jovan Marjanović ni Dragan Bursać, ali četnik jeste promovisan na filmskom platnu na SFF-u i četnik jeste promovisao svoje djelo ispred tog platna. Ko je za to kriv i kako se to desilo je važno utvrditi, a ne baviti se ubijanjem glasnika!"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...