ADNAN DELIĆ O NAPADU U BRČKOM: "Novinari moraju imati slobodu da rade svoj posao bez straha za život"

Dodao je da novinari moraju imati slobodu da rade svoj posao bez straha za zdravlje i život.

  • Politika

  • 20. Avg. 2023  

  • 0

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić oglasio se povodom napada na novinara Mirzu Derviševića u Brčkom.

"Napadi na novinare, kažu istraživanja, su sastavni dio života novinara i nešto sa čim se svakodnevno susreću. Želim reći da nikad ni u kojem slučaju ne opravdavam nasilje, ne podržavam i ne prihvatam da je nasilje odgovor na život. Život je svet i s njim se niko ne bi smio igrati, niti ga dovoditi u pitanje”, naveo je Delić.

Dodao je da novinari moraju imati slobodu da rade svoj posao bez straha za zdravlje i život.

"Rade odgovoran posao i moraju biti cijenjeni zbog toga. Ali u skladu s odgovornošću moraju imati senzibilitet za teme koje također zadiru u živote drugih ljudi, posebno onih koji se ne mogu sami predstavljati i zauzimati za sebe. Novinar će uvijek imati moju podršku, saradnju i razumijevanje, ali ću također očekivati da poštuje zahtjeve svoje profesije, odgovorno izvještava o osjetljvim temama jer u nekim slučajevima jedna pogrešna riječ može biti fatalna", istakao je Delić.

Dalje je naveo kako se mora stati u odbranu onih čija se prava narušavaju i svi zajedno težiti popravljanju stanja, a ne kreiranju spektakla.

"Medijski spektakl traje nekoliko dana, ožiljci na onima koje taj spektakl dotakne su trajni. Odgovornost, privrženost, požrtvovanost i profesionalnost podržavam i podržavat ću uvijek. Napade i zlostavljanje, po bilo kojem osnovu, osuđujem i ne podržavam. Novinaru iz Brčkog želim brz oporavak i nadam se da će napadač biti pronađen i adekvatno kažnjen", zaključio je Delić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...