MORBIDNO, GROZNO, ODVRATNO: Ruski zločinci ubili su djevojčicu u Ukrajini, pogledajte kako se ismijavaju na društvenim mrežama...

Danas je trebala krenuti u prvi razred osnovne škole.

  • Vijesti

  • 21. Avg. 2023  21. Avg. 2023

  • 3

"Prodajem dječje cipele. Nikad nošene", naslov je morbidnog, groznog, odvratnog "oglasa" na društvenim mrežama.

Ruski Telegram kanal ismijava smrt šestogodišnje Sofije Holynske koja je jučer poginula u ruskom raketnom napadu na Černigov.

Objava je izazvala gotovo 47.000 reakcija "smijanja" ruskih korisnika društvenih medija.

alt

Podsjetimo, ruske snage jučer oko podneva po lokalnom vremenu ispalile su balistički projektil na zgradu pozorišta koja se nalazi u samom centru ukrajinskog grada Černihiva. Ubili su sedmero ljudi i ozlijedili 144.

Među ubijenima je i šestogodišnja djevojčica Sofija. Kako je na Twitteru objavilo ukrajinsko ministarstvo odbrane, danas je trebala krenuti u prvi razred osnovne škole. O Sofiji se na bivšem Twitteru oglasio i Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova.

Naveo je kako je Sofila "bila jedino i dugo očekivano dijete svojih roditelja, Olge i Oleksandra". Dodao je, pozivajući se na informacije koje je podijelio obiteljski prijatelj, kako je njezina majka završila u bolnici nakon ruskog raketnog napada na Černihiv, dok je njezin otac ukrajinski branitelj u redovima vojske.

(SB)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...