ALEKSANDAR VUČIĆ NADMAŠIO SEBE: "Mi imamo svoju srpsku stolicu i ja sam ponosan na srpsku stolicu, baš me briga za vaše stolice..."

-Ništa, nađite takve lutke koje ćete držati na povodcu", rekao je Vučić.

  • Regija

  • 21. Avg. 2023  

  • 9

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Budimpešti, nakon razgovora s Viktorom Orbanom, da ne sjedi na dvije stolice, već na jednoj, srpskoj, jer se bori isključivo za interese Srbije.

Komentirajući tekst The Timesa u kojem su ga sugovornici britanskog lista nazvali "balkanskim Al Caponeom", predsjednik Srbije je rekao da je to primjer kampanje protiv njega.

“Došao je kraj Vučićevog sjedenja na dvije stolice, sve ih je varao, ali sada je gotovo, a ja nikoga ne varam nijednog trenutka, niti cijelo vrijeme. Svima govorim jedno te isto, mi imamo svoju srpsku stolicu i ja sam ponosan na srpsku stolicu, baš me briga za vaše stolice, imajte dvije, pet, deset, baš me briga, hoćemo svoju stolicu, nemojte drmati našu", rekao je Vučić .

Vučić se zatim osvrnuo na susjede Srbije rekavši da se u nekim zemljama o svemu pita ambasadore, ali nije precizirao na koga misli.

"Bi li bio dobar kad bih bio nečiji sluga i ispunjavao nečije želje i naloge. Moja politika je nezavisna Srbija, da na EU putu, ali da brinemo o svojoj budućnosti, svojoj djeci, a ne da nam neko drugi određuje na dnevnom nivou šta nam je politika. Pogledajte neke zemlje u okruženju, pa njima neko određuje ko će kuhati kafu u njihovim vladama, i to ih zovu ambasadrori nekih zemalja koji kod nas ne smiju ni pitati nešto. Tamo se pitaju za život i smrt u Srbiji. Ništa, nađite takve lutke koje ćete držati na povodcu", rekao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...