LAGUMDŽIJA O POTEZU PREDSJEDNIKA RS-a: "Dodik je nakon 10 godina blokiranja shvatio važnost azerbejdžanskog plina"

Lagumdžija komentirao na društvenim mrežama.

  • Mini market

  • 21. Avg. 2023  21. Avg. 2023

  • 0

Ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija komentirao je spremnost predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika (SNSD) da podrži distribuciju azerbejdžanskog plina do Bosne i Hercegovine.

 Tu spremnost je iskazao nakon jučerašnjeg sastanka s predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim u Budimpešti. Napomenuo je da je ovaj plinovod blokiran dok je Lagumdžija bio ministar vanjskih poslova.

Istakao je da je blokada bila reakcija na, kako je izjavio, zabranu plinovoda iz Srbije i da je to tada bio "naš interes". Lagumdžija je odgovorio Dodiku.

"Sjajno je da je Dodik nakon 10 godina blokiranja azerbejdžanske plinske konekcije konačno zamolio predsjednika Azerbejdžana da Bosna i Hercegovina bude dio važnog evropsko-azerbejdžanskog projekta. Dodiku je trebalo 10 godina da shvati da Azerbejdžan postaje glavni partner Evrope u energetskoj sigurnosti. Konačno odblokira projekat u kojem su zajedno Bosna i Hercegovina, Turska, Grčka, Bugarska, Italija, Hrvatska, Crna Gora i Albanija. Bolje ikad nego nikad", konstatirao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...