POSLJEDNJA UTAKMICA 4. KOLA PREMIJER LIGE: Odlično prvo poluvrijeme Sarajevu donijelo veoma bitna tri boda

Prvi dio meča pripao ja gostima. Već u 4. minuti velika prilika za bordo tim. Nakon odlične akcije lopta je došla do Ziljkića u kaznenom prostoru koji ne uspijeva uputiti bolji udarac pa je golman Fejzić bez većih problema odbranio šut.

  • Sport

  • 21. Avg. 2023  

  • 0

U posljednjoj utakmici 4. kola Premijer lige BiH Tuzla City je na domaćem terenu poražen od Sarajeva 1:2.

Prvi dio meča pripao ja gostima. Već u 4. minuti velika prilika za bordo tim. Nakon odlične akcije lopta je došla do Ziljkića u kaznenom prostoru koji ne uspijeva uputiti bolji udarac pa je golman Fejzić bez većih problema odbranio šut.

Nakon toga još jedna šansa za Sarajevo. Lopta je stigla do Oliveira nakon jednog odbijanca, a Fejzić fantastično reaguje i spašava svoj tim. U 20. minuti ekipa Simona Rožmana stiže u vodstvo. Kombinirali su Čataković i Oliveira, ovaj prvi je krenuo sam prema golu domaćih i odličnim udarcem pogodio donji ugao gola Fejzića za 0:1.

Nije se puno čekalo na novi pogodak gostiju. Igrala se 25. minuta kada su lijepu akciju odigrali Avramovski i Ziljkić, odbrana domaćih je loše reagovala, a Ziljkić bez većih problema pogodio za 0:2.

Nakon toga, budi se i Tuzla. Prvo je poslije kornera Bihorac šutirao glavom sa šest metara, ali lopta odlazi pored gola. Potom prilika za Mehanovića, ali iz teške pozicije šutira preko gola. U finišu prvog dijela Bihorac je ponovo najviši u skoku, ali Šahinović je bio siguran. Dvije velike šanse Tuzla je imala prije kraja prvog poluvremena. Prvo je sa distance šutirao Delimeđac, a golman Šahinović krajnjim naporom izbacuje loptu u korner. Zatim Bihorac nakon kornera udarcem glavom pogađa prečku.

Odmah na početku drugog dijela prijeti bordo tim. Vrančić je lijepo uposlio Beganovića na lijevoj strani koji silovito pored gola. Tuzla se u utakmicu vraća u 56. minuti. Mehanović je ubacio iz kornera, a Šukilović pogodio mrežu gostiju za 1:2.

Moglo je Sarajevo opet otići na dva gola prednosti u 67. minuti. Penaranda je odlično uposlio Ikića koji malo iskosa šutira, ali lopta pogađa stativu. Nakon toga je pokušao i Ziljkić udarcem sa distance, ali bez opasnosti za golmana Fejzića.

Do kraja se rezultat nije mijenjao pa je bordo tim ostvario veoma bitnu pobjedu, drugu u nizu.

Sarajevo u narednom kolu igra protiv Veleža na Koševu dok će Tuzla City u goste Željezničaru.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...