"SB" NA LICU MJESTA; NAPETO NA SASTANKU U ISTOČNOM SARAJEVU: Dodik, Čović i lideri Trojke - oči u oči, namršteno lice Saše Magazinovića...

On je naveo da danas treba da budu formirane radne grupe koje će raditi na zakonu o Ustavnom sudu BiH.

  • Vijesti

  • 22. Avg. 2023  22. Avg. 2023

  • 6

U Istočnom Sarajevu je u toku sastanak lidera vladajućih stranaka na državnom nivou. 

Sastanku prisustvuju predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, lideri "Trojke" Nermin Nikšić, Elmedin Konaković i Edin Forto, kao i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je ranije da će na današnjem sastanku biti potvrđen izbor ministra financija BiH, te razmatrana pitanja koja su dio ranije dogovorenih paketa, a na dnevnom redu su Parlamentarne skupštine BiH.

On je naveo da danas treba da budu formirane radne grupe koje će raditi na zakonu o Ustavnom sudu BiH.

Dodik smatra da treba rješavati i pitanje Izbornog zakona BiH, što je zahtjev hrvatske strane.

Zanimljivo je kako je SDP-ov parlamentarac Saša Magazinović, na sastanak stigao u starom modelu Škode, dok su ostali političari stigli u pratnji u luksuznim limuzinama. 

Magazinović je, kako se vidi na fotografijama iz Istočnog Sarajeva, vidno neraspoložen, a jučer je najavio da neće glasati za izbor Srđana Amidžića.

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter zabilježio na licu mjesta.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...