VUČIĆ NAKON SASTANKA SA ZELENSKIM: „Objasnio sam mu situaciju oko Kosova. Mislim da neće biti…“

On je dodao da su razgovarali o raznim oblicima saradnje, jer iako je Ukrajina u ratu mora da razmišlja kako će da obnavljaju zemlju.

  • Evropa

  • 22. Avg. 2023  22. Avg. 2023

  • 3

-Imao sam korektan, otvoren, prijateljski, konstruktivan i iskren razgovor sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon sastanka u Atini na samitu zemalja Zapadnog Balkana uz prisustvo predstavnika zemlja EU i predsjednika Ukrajine i Moladavije.

Kako je naveo, Zelenski je pitao šta ljudi misle u Srbiji.

–Ja sam govorio šta se dešavalo 1999. potvrđujući da Srbija potvrđuje teritorijalni integritet Ukrajine i da će nastaviti to da čini, kazao je Vučić.

On je dodao da su razgovarali o raznim oblicima saradnje, jer iako je Ukrajina u ratu mora da razmišlja kako će da obnavljaju zemlju.

-Objasnio sam mu situaciju oko Kosova. Mislim da neće biti promjene u stavu Ukrajine u vezi našeg teritorijalnog integriteta. Podržali smo Ukrajinu na njenom evropskom putu, rekao je Vučić.

-To moje mislim je više od toga da mislim, gotovo da sam ubijeđen da neće biti promjene, dodao je on.

Vučić je rekao i da Grčka neće mijenjati stav po pitanju Kosova.

Kada je riječ o deklaraciji koja je jučer usaglašena, on je rekao da su svi tražili oštriji jezik, ali da je uspio da izdejstvuje da se one stvari koje su protivne srbijanskoj politici ne nađu u njoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...