UHAPŠENI GRK PUŠTEN NA SLOBODU: "Znate li gdje sam bio za vrijeme ubistva? Evo vam karta..."

Sud će u narednim danima odlučiti koga će poslušati, istražitelja ili tužitelja.

  • Hronika

  • 22. Avg. 2023  

  • 0

Nakon što je od njega uzela podužu izjavu, grčka policija pustila je 43-godišnjeg grčkog državljanina koji je prošlog petka uhapšen zbog sumnje da je sudjelovao u neredima u Atini u kojima je ubijen 29-godišnjeg navijač AEK-a Michalisa Katsourisa, piše Iefimerida.

Jedan istražitelj i jedan tužitelj složili su se da nema dovoljno dokaza da se 43-godišnjaka zadrži u pritvoru, međutim nisu se mogli dogovoriti pod kojim ga uvjetima treba pustiti na slobodu. Tužitelj je rekao da ga treba pustiti bez ikakvih restrikcija dok je istražitelj ustvrdio da mu treba naložiti da se jednom mjesečno mora javiti u policiju.

Sud će u narednim danima odlučiti koga će poslušati, istražitelja ili tužitelja.

Četrdesettrogodišnji Grk navodno je pripadnik navijačke skupine koja bodri grčki nogometni klub Panathinaikos, međutim on tvrdi da nije, odnosno da više nije. Muškarac je tokom ispitivanja rekla da na dan kad je ubijen Michalis Katsouris nije bio na licu mjesta. Ustvrdio je da je bio na odmoru na grčkom otoku Kefaloniji u Jonskom moru te svoje tvrdnje podupro kartama i računima.

Njegova je partnerica ranije razgovarala s istražiteljima te im rekla da su bili zajedno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...