ĆAMIL DURAKOVIĆ BRUTALNO ODGOVORIO IVANI MARIĆ KOJA JE STALA U ODBRANU NIHADA UKA: "Poštovana nepristrasna analitičarko, spinovanje je zahtjevan posao, nemate te vještine..."

"To je upravo onaj odnos prema povratnicima u entitetu RS – ako nećete kako mi hoćemo, da vam dajemo sadaku i od vas pravimo ruralce koji ništa bolje nisu ni zaslužili", uzvraća Ćamil Duraković

  • Politika

  • 25. Avg. 2023  25. Avg. 2023

  • 1

Samoproglašena nezavisna politička analitičarka Ivana Marić komentarisala je na Facebooku kritiku Ćamila Durakovića, potpredsjednika Republike Srpske, upućenu na račun premijera Kantona Sarajevo Nihada Uka, prenosi Depo.ba.

Status Ivane Marić prenosimo u cjelosti:

"Potpredsjednik RS-a kritikuje premijera Kantona Sarajevo zato što je sredstva iz budžeta Kantona Sarajevo dodijelio udruženjima iz Kantona Sarajevo, a ne udruženjima iz RS-a!?!

Bošnjaci iz RS-a su izabrali njega da ih zastupa u organima vlasti RS-u i da iz budžeta RS-a dobije novac za projekte njihovih udruženja. Zašto se kandidovao za to mejsto ako se ne zna izboriti za svoje birače u institucijama RS-a?

Vlada FBiH, s pravom, ulaže mnogo novca u pomoć povratnicima u RS-u. Pored toga, Skupština Kantona Sarajevo je usvojila Zakon o posebnim programima KS za podršku povratku i razvoju Srebrenice.

I sad se našao jedan nezadovoljni funkcioner da odgovornost za svoj neuspjeh prebaci na druge funkcionere. Nisu njega građani izabrali da bi novac izvlačio iz kantona u FBiH, već iz budežta RS-a. Šta je sljedeće, da napadne načelnika Općine Centar jer ne dodjeljuje sredstva za udruženja u RS-u?

Ma hajte molim vas. Radite svoj posao umjesto što druge kritikujete zato što ne rade posao za vas", poručila je Ivana Marić.

Uslijedio je brz i žestok odgovor Ćamila Durakovića...

- Poštovana nepristrasna analitičarko,

Spinovanje je zahtjevan posao i kao takav iziskuje određene vještine koje Vi očito ne posjedujete, budući da Vam je ova zamjena teza, rekao bih, prilično jadna.

Jasno je i potpuno očito da su mene izabrali građani, no ne da „izvlačim novac“ iz entiteta RS, niti iz kantona u entitetu Federacija BiH, nego da zastupam njihove interese, a to, vjerovali ili ne, znači i da ih trebam štititi od, između ostalog, i Vašeg premijera izabranog političkim putem. Zašto obmanjujete javnost tvrdeći da se mene kao potpredsjednika entiteta RS ne tiče nešto što u Javnom pozivu eksplicitno piše da se odnosi na opštine i građane u RS?

Dakle, Vaš premijer objavi Javni poziv kako bi tobože pomogao građanima entiteta RS, novac mahom dodijeli udruženjima iz Sarajeva, pri tome ne pitajući građane entiteta RS kakva je to njima pomoć potrebna i Vi kažete da se to mene ne tiče!?

No dobro, to je upravo onaj odnos prema povratnicima u entitetu RS – ako nećete kako mi hoćemo, da vam dajemo sadaku i od vas pravimo ruralce koji ništa bolje nisu ni zaslužili, tražite od Milorada Dodika nek' vam on da ono što vam treba.

Ja sam dobio na desetine poruka od povratnika i udruženja koji od mene očekuju da štitim njihove interese jer sam dobio njihovo povjerenje i imam legitimni mandat da ih zastupam. Oni povjerenje nisu dali ni Vama, poštovana nepristrasna analitičarko, ni Vašem premijeru, ni Vladi KS, pa ni tim udruženjima, nego meni!

"I da! Moje ime je Ćamil, nije Čamil!", uzvratio je Duraković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...