TVRDE DA JE IZ DRŽAVNE KASE NA ALBUM JELENE KARLEUŠE POTROŠEN MILION I PO EURA: Kragujevčani tokom protesta blokirali zgradu Telekoma

Moderatorka protesta Staša Pavlović, okupljenim građanima je opisala kako izgleda „projekat turbo folk zvezde“, koji su svi građani Srbije finansirali.

  • Regija

  • 25. Avg. 2023  

  • 3

Na ovonedjeljnom protestu protiv nasilja Kragujevčani su izrazili revolt zbog trošenja državnih para na sponzorisanje albuma Jelene Karleuše, za koji je navodno Telekom dao 1,5 miliona eura, piše Nova.rs.

Moderatorka protesta Staša Pavlović, okupljenim građanima je opisala kako izgleda „projekat turbo folk zvezde“, koji su svi građani Srbije finansirali.

"Tipično za taj žanr, pesma i spot promovišu nasilje i pornografiju. Na kraju spota ona nosi vatreno oružje i puca po ljudima, što je vrlo ‘prikladno’ u zemlji koju su nedavno potresle masovne pucnjave s dvocifrenim brojem mrtve dece i mladih. Da li je za to Telekom dao naših 1,5 miliona eura", upitala je moderatorka i podsetila da se Karleuša na kraju spota zahvaljuje Telekomu na sponzorstvu.

Građani su poslije protestne šetnje blokirali raskrsnicu ispred poslovnice Telekoma u centru grada.

Na početku protesta okupljenim građanima obratila se Sanja Vranješević, profesorka iz kragujevačke Medicinske škole. Ona je ukazala da je ovo posljednji protestni skup pred početak školske godina i da će, kako je rekla, sljedećeg petka za profesore i učenike biti prvi radni nastavni dan, a da još ništa "u prosveti nije rešeno".

"Da li su preduzete bezbednosne mere za početak školske godine? Da li je urađena provera i evaluacija svih prijavljenih slučajeva nasilja u protekloj školskoj godini? Zašto nisu postavljene kamere u svim školskim dvorištima? Šta se uradilo na trgovini narkoticima u školskim dvorištima? Šta je urađeno sa kladionicama u blizini škola? Ništa, one su I dalje tu i ništa od naših zahteva koje mesecima tražimo nije rešeno“, samo su neka od pitanja koja je profesorka uputila predsedniku, vladi Srbije i resornoj ministarki.

Ona je ukazala da su prosvjetni radnici već doživjeli podizanje ruke učenika na njih, izmicanje stolice i verbalno nasilje i konstatovala da, ukoliko se hitno ne preduzmu mjere za sprečavanje nasilja, da će "sledeći na redu" za nasilje od djece, kako je rekla, biti njihovi roditelji i staratelji.

Takođe je upitala gradonačelnika Kragujevca Nikolu Dašića, zbog čega i kragujevački osnovci nisu dobili besplatne udžbenike i aludirala da Kragujevčani "verovatno imaju iznadprosečna primanja", pa će svojoj djeci moći da plate "papreno skupe knjige".

U Kragujevcu je večeras održan 12. protest Srbija protiv nasilja, a novo okupljanje zakazano je za sljedeći petak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...