HARIS ZAHIRAGIĆ: "Ovo je javna tajna o Konakovićevom ratnom stažu..."

Spustio je glavu, kao pravi dobri dečko kako mu – radi njegovih stavova o Izbornom zakonu – tepa radikalna Željana Zovko.

  • Politika

  • 25. Avg. 2023  26. Avg. 2023

  • 12

Brojne su reakcije nakon današnje press-konferencije lidera Trojke na kojoj se predsjednik NIP-a srušio na novinarku Hayat TV-a.

O ovom se oglasio i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delagat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Haris Zahiragić.

"Elmedin Dino Konaković ponovo je napao novinarku, ne argumentima, nego nekontrolisanim izljevom bijesa, a radi običnog pitanja koje je ona postavila, ne njemu, nego Nerminu Nikšiću. Nije mu to prvi put, zapravo postaje prepoznatljiv po tim napadima. Uostalom, oni nisu na vlast podrškom građanima, nego su tamo došli nametnuti, suspenzijom Ustava, a što očekivati ​​od nametnute nedemokratske vlasti nego represiju prema svima, a posebno prema novinarima?

Kada je shvatio što je uradio, počeo se braniti vrijeme da je on proveo 4 godine i 22 dana u rovovima braneći ovu zemlju. Nije mu to bilo dovoljno, nego je još kazao kako je on krvario za ovu zemlju!

Gdje si ti to, Konakoviću, tačno krvario za ovu zemlju?

Kako na twitteru napisa (genijalni) Nedim:

4 godine i 22 dana rova!? Rat nije trajao toliko. U dan računa, a ne odbija, turneje po Italiji igrajući košarku u srednjem ratu. Možda si tamo krvario kad ti je neko nos razbio pod košem. U rovu krvario nisi!!

Pošto mu je mit o njegovom herojskom ratovanju, koji se nije na vrijeme sasjekao, očito postao osnov napada na novinarku, a čiji je otac dao život za ovu Državu, napisat ću ponovno sarajevsku javnu tajnu o njegovom ratnom stažu:

Konakovićev puni ratni staž upisao je izvjesni HB, dugo nakon rata, isključivo za potrebe njegove političke karijere i predizborne kampanje, isto kako su mu i ispiti na DIF-u upisivali u rekordnom roku, ao čemu imamo i zapisnik inspekcije.

Usput jedna digresija, često pomislim da je Konaković kao fenomen, zapravo samo loša karma ovom društvu u kojem su se ispiti i ratni staž upisivali, a ne zasluživali.

I naravno, ne sporim ja da je on bio pripadnik Armije, ali nije 4 godine i 22 dana i nije krvario po rovovima, nego kako Nedim reče, možda je krvario po košarkaškim utakmicama za vrijeme rata.

Nije ovako Konaković napao policiju entiteta Rs-a koja je prije par dana pretukla dječaka povratnika ili koja je na 11. srpnja uspjela povratnike radi facebook statusa, a ni Dodika kada mu je psovao genocid u lice.

Spustio je glavu, kao pravi dobri dečko kako mu – radi njegovih stavova o Izbornom zakonu – tepa radikalna Željana Zovko.

Spuštao je glavu još češće pred Čovićem i njegovim mentorima iz Zagreba , pa čak iu programu uživo na HRT-u kada nije smio odgovoriti na pitanje novinara je li Hrvatska počela agresiju na Bosnu i Hercegovinu!

Šutio je “dobri dečko” i kada je Dodik suspendovao ustavni poredak i izvršio de facto državni udar…

Zapravo, izvinjavam se, tada nije samo šutio, dao mu je nakon toga Ministarstvo financija, Upravu za indirektno oporezivanje, 70 milijuna naših para za zgradu njegova kuma i još svašta nešto…

Samo kukavice ovako napadaju žene, a Elmedin Dino Konaković, iako tvrdi u medijima kako naoružan hoda gradom i predstavlja se kao “žestoki momak”, zapravo i jeste jedna obična kukavica, a koja je, između ostalog, pristala na aparthejd nad svojim narodom i prodala se. ustavnu poziciju svoga naroda, za komadiće vlasti kojom se ne zna upravljati.

“Junak je drag i svom neprijatelju, a kukavica je mrzak čak i svojoj majci.” – riječi su našeg velikana Hasana Kafi Pruščaka, zapamtite ih Dino i stani, tamo gdje si pošao, zapravo tamo gdje si odveć došao, tu te čeka samo poniženje, a nažalost i nas sve sa tobom.

I da, nisam odavno to napisao, zadovoljstvo je biti na drugoj strani!", napisao je Zahiragić na Facebooku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...