DENNIS GRATZ: "Konakovićev istup je nešto najbjednije"

"Ne prolazi više. Gotovo. Fertig. Ušli ste u historiju kao izadajnici ove države", kaže Gratz

  • Politika

  • 26. Avg. 2023  

  • 9

Zastupnik Demokratske fronte u Parlamentu entiteta Federacija BiH Dennis Gratz oštro je kritizirao jučerašnji ustup ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića i njegovo obrušavanje na novinarku Hayat TV.

Konaković je i danas nastavio napade na novinare, a pogotovo ovu TV kuću.

"Sve je ovo nažalost tačno, i pamtit ćemo ovu vlast kao režim koji je najbeskrupuloznije manipulirao istinom, koji je cijelu jednu generaciju ambiciozno-besposličarskih kurioziteta kompromitirao kao najperfidnije političke profitere i pseudomoraliste…

Međutim, o ministru vanjskih poslova i njegovom posljednjem-u-nizu-drčenju naspram novinara; u ovih 11 godina mog bavljenja politikom vjerovatno nešto najbjednije čemu nažalost iznova moram svjedočiti su sve učestalija narikanja Ramba sa Soukbunara, kuratora Trojke i otvorenog promicatelja interesa neprijatelja BiH, koji se u svojim patetičnim pokušajima samosažaljenja ne libi zloupotrebljavati rat i svoj ratni angažman kako bi se sakrio od opravdano kritičkih pitanja medija i eskivirao opće nezadovoljstvo javnosti njegovim političkim radom.

Ne prolazi više. Gotovo. Fertig. Ušli ste u historiju kao izadajnici ove države", napisao je Gratz na društvenoj mreži X (bivši Twitter).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...