VELIKA EKSPANZIJA: Lidl ulazi na još jedno tržište u našem regionu

"Nove mogućnosti zapošljavanja za Lidlove maloprodajne trgovine sada su otvorene"

  • Ekonomija

  • 26. Avg. 2023  

  • 0

Njemački diskontni trgovački lanac Lidl počinje zapošljavati osoblje za svoje buduće trgovine na Kosovu, rekao je dužnosnik kosovske jedinice albanskog pružatelja usluga ljudskih resursa (HR) The Headhunter Group.

"Nove mogućnosti zapošljavanja za Lidlove maloprodajne trgovine sada su otvorene", rekao je u srijedu u objavi na društvenim mrežama voditelj operacija zapošljavanja The Headhunter Group, Lidlov lokalni partner za zapošljavanje, javio je SeeNews.

Lidl se obvezao otvoriti maloprodajne trgovine na Kosovu prošle godine u junu, nakon sastanka s lokalnim proizvođačima hrane i pića, saopćilo je tada ministarstvo poduzetništva.

Firma se prijavila u poslovni registar Kosova pod imenom Lidl Kosova L.L.C. a djelokrug poslovanja je upravljanje nekretninama.

Podsjetimo da je Lidl u procesu ulaska na tržišta BiH, Crne Gore i Makedonije. U Srbiji i Hrvatskoj već odranije su prisutni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...