RADOVAN KOVAČEVIĆ STAO ISPRED MIKROFONA: Građane pozvao da dođu na entitetsku liniju

Kovačević je pozvao na izlazak na "međuentitetske linije" u Doboju, Istočnom Sarajevu, Loparama i Nevesinju. Potom, pita se kako bi bilo da se u RS-u nekom od Bošnjaka zabrani neko okupljanje.

  • Vijesti

  • 31. Avg. 2023  31. Avg. 2023

  • 5

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević (SNSD) danas je u Banjoj Luci održao konferenciju za mediju sa koje je pozvao na okupljanje na entitetskoj liniji koje je najavljeno za petak.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federacije Bosne i Hercegovine Đorđe Radanović pozvao građane da u petak dođu na mirno okupljanje na tzv. međuentitetskoj liniji, što je ujedno učinio i Kovačević.

Nekoliko je puta naglasio da je riječ o mirnom okupljanju kada će saobraćaj biti zaustavljen, a građani imati priliku i reći istinu.

"Kako da u jednom takvom gradu koji se predstavlja da je multietnički, kosmopolitski, u Sarajevu dakle, 30 srba ne može da dođe? Naziva se da će sigurnost biti ugrožena, a to je dokaz da za Srbe u Sarajevu nema mjesta osim ako ćete ih suditi, progoniti i ubijati", govori danas Kovačević.

Kovačević je zatim govorio i o tome kako je nekada, prije rata, u Sarajevu živjelo "blizu 150.000 Srba, a sada nema mjesta ni za njih 30".

"Znamo da imaju nekoliko Srba koji su spremni da pričaju njihovu priču, a oni koji su spremni da kažu istinu, za njih nema mjesta. Iz Odbora za zaštitu prava Srba najavili da ne odustaju i mi pružamo punu podršku organizaciji i pozivamo sve svoje članove, aktiviste, koji su planirali da se idu pred Sud BiH sutra dođu an mjesta koja je organizator najavio", poručuje Kovačević.

Kovačević je pozvao na izlazak na "međuentitetske linije" u Doboju, Istočnom Sarajevu, Loparama i Nevesinju. Potom, pita se kako bi bilo da se u RS-u nekom od Bošnjaka zabrani neko okupljanje.

Potom, obratio se i federalnom ministru unutrašnjih poslova Rami Isaku koji je ranije danas kazao kako država nipošto neće dozvoliti takva okupljanja. Kaže da on nema nadležnost da radi bilo šta na teritoriji RS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...