NISU KRENULI U ŠKOLU: Radunov alarm, ovdje niko živjeti neće

Sadašnjeg načelnika Uroša Đurana oštro je kritikovao nekadašnji prvi čovjek Bosanskog Grahova, a sada delegat u Domu naroda FBiH Duško Radun.

  • Društvo

  • 04. Sep. 2023  

  • 1

Dvadeset i pet đaka iz Bosanskog Grahova koji pohađaju Srednju školu u Drvaru danas nije otišlo na nastavu jer nije bilo prijevoza koji je trebalo da obezbijedi lokalna zajednica.

Sadašnjeg načelnika Uroša Đurana oštro je kritikovao nekadašnji prvi čovjek Bosanskog Grahova, a sada delegat u Domu naroda FBiH Duško Radun.

"Ovako načelnik Uroš Đuran misli o djeci iz Grahova. Izjaviti da srednja škola nije obavezna i da ga ne zanima prijevoz đaka je sramota neviđena. Ovo pišem iz razloga što dok sam ja bio na čelu općine djeca su imala plaćene izlete, ekskurzije, prijevoz đaka iz svakog sela, pojedini učenici su dobili općinske stanove da mogu zimi kad je loše vrijeme prenoćiti......Ko će nam ostati živjeti u Bosanskom Grahovu ako ne vodimo brigu o omladini....", istakao je Radun.

Nikola Šorma roditelj srednjoškolca, izjavio je da su u općinskom budžetu planirana sredstva za prijevoz đaka i da je "sramota što se općina nije ranije angažovala da riješi prijevoz".

Milica Ivetić, jedan od roditelja, rekla je da su se roditelji našli u bezizlaznoj situaciji jer imaju strah zbog ovog problema jer pojedini nemaju redovne i dovoljne prihode za troškove.

U Bosanskom Grahovu postoji samo osnovna škola, dok srednjoškolci svakodnevno putuju u Drvar. U Livanjskom kantonu danas je počela nova školska godina.

Problem prijevoza djece iz Bosanskog Grahova uzrokovan je kašnjenjem u raspisivanju tendera koji je prije toga dva puta obaran.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...