MILORAD DODIK SA EFRAIMOM ZUROFFOM: "Holokaust nikada ne smije biti zaboravljen, kao ni genocid nad Srbima u 20. vijeku"

Predsjednik RS naglasio je da je Zurof iskreni prijatelj srpskog naroda

  • Politika

  • 06. Sep. 2023  06. Sep. 2023

  • 4

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik naglasio je da je Holokaust i stradanje Jevreja u Drugom svjetskom ratu jedan od najmračnijih ljudskih i civilizacijskih događaja koji nikada ne smije biti zaboravljen, kao ni genocid počinjen nad srpskim narodom tokom 20. vijeka.

Dodik je danas u Banja Luci razgovarao direktorom Centra "Simon Wiesenthal" iz Jerusalima sa Efraimom Zuroffom, te istakao da je njegovanje kulture sjećanja na stradanja bitno za čuvanje nacionalnog identiteta i da je od velike važnosti što je Zuroff održao predavanje u Banja Luci.

"Predsjednik RS naglasio je da je Zuroff iskreni prijatelj srpskog naroda i zahvalio mu na predanom radu i velikom doprinosu sagledavanja istorijskih činjenica", saopćeno je iz Kabineta predsjednika RS.

U saopćenju se navodi da je tokom sastanka predsjednik Dodik upoznao Zuroffa o tome da će RS i Srbija graditi dva memorijalna centra posvećena jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini i Beogradu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...