SNSD PROPAGANDA U PUNOM POGONU: Novo etiketiranje neistomišljenika (VIDEO)

Nepotpisano pismo, nepoznatih patriotskih organizacija, prva objavljuje Srna

  • Politika

  • 08. Sep. 2023  

  • 0

Priče o izdajnicima i stranim plaćenicima, ponovo stižu sa medija bliskih vlasti u Republici Srpskoj. Mantra viđena prije nekoliko godina o britanskim špijunima ponovo je aktuelna, pa se opozicija, mediji i nevladine organizacije koje nisu pod kontrolom vlasti ponovo optužuju za planiranje nemira i sukoba, prenosi BN televizija.

Etiketiranja, optužbe za izdaju i stavljanja mete na čelo, ponovo se šalju u javnost preko organizacija i medija bliskih vlastima u Republici Srpskoj. Baš kao i u vrijeme izbora i razbijanja protesta grupe Pravda za Davida 2018. godine, naprasno se ukazuju pisma nepoznatih organizacija u kojima se svi neistomišljenici optužuju za izdaju i da su strani, odnosno britanski saradnici.

Nepotpisano pismo, nepoznatih patriotskih organizacija, prva objavljuje Novinska agencija RS.

"Patriotski orijentisane i rodoljubive organizacije civilnog društva Republike Srpske kojima su otadžbina i zavjet predaka na prvom mjestu, ograđuju se od najnovije izdaje Republike Srpske koju čini opozicija sa svojim partijskim prvacima, pojedini mediji i soroševske nevladine organizacije sa sjedištem u Banjaluci..", objavila je agencija SRNA.

Kao povod za objavu poslužio je dolazak Une Rajan iz britanskog Ministarstva inostranih poslova u Republiku Srpsku. Priču bez iznošenja ikakvih dokaza o 4 miliona funti za destabilizaciju Republike Srpske, prvo je pomenuo Dodik u avgustu ove godine, da bi nedavno nakon najave opozicionog skupa ispred Narodne skupštine i Nenad Stevandić izjavio da opozicija pokušava da izazove nerede i da su ga kontaktirali ljudi iz brojnih boračkih organizacija i planirali da naprave kontraprotest, međutim Stevandić je odbio da objavi ko ga je konkretno kontaktirao.

"Govorim vam da su nam se boratili mnogi meni lično ja ne želim njihova imena uopšte da pominjem da ne pravim ljudima probleme. Ja sam svima savjetovao da slušaju naše odluke i da ne dozvolimo da nas niko isprovocira jer to može biti zamajac budućih sukoba", rekao je Stevandić.

Iza neistina koje se ponavljaju godinama, odgovaraju iz opozicije, stoje, kako navode, režimski plaćenici, koji godinama ponavljaju priču u koju više niko ne vjeruje.

"Plaćenici režima koji se predstavljaju kao nekakve patriote ponovo kreću u hajku koju gledamo ciklično 10-ak godina kako opoziciju finansiraju tobože stranci i kako hoćemo neki puč. Zanimljivo je vidjeti da u tome pismu koje je upućeno opoziciji od nekih patriotskih organizacija niko se nije potpisao", kaže poslanik Liste za pravdu i red u NSRS Nebojša Vukanović.

Opozicija pita, o kakvim nemirima su govorili zvaničnici, kad je događaj Skupština na otvorenom, prošao mirno i bez ijednog incidenta? Kažu da sve podsjeća na ranije totalitarne sisteme.

"To su radili komunisti 1945, 1946. i 1947. godine kada je Jugoslavija i narodi i narodnosti koji su u njoj živjeli živjeli u jednopartijskom sistemu. Dakle, zaključak je sljedeći: to ne bi najvjerovatnije radili kada bi napravili jednopartijski sistem, a onda bi u jednopartijskom sistemu borili se protiv nekih nevidljivih neprijatelja", kaže Vukota Govedarica poslanik SDS-a u NSRS.

Isto kao i 2018. godine kada je Dodik izrekao čuvenu tvrdnju da je u Republici Srpskoj raspoređeno 40 britanskih agenata, a za koju kasnije nikada nije iznio dokaze, britanski špijuni se sada opet pominju u nepotpisanom pismu, a optužbe idu i na račun nevladinih organizacija i medija.

"To je vrlo opasno. Tragikomična dimenzija je da su to neistine i izmišljotine i da se vi na to možete samo nasmijati na neke kofere para koje vi dobijate da bi rušili Republiku Srpsku, a zapravo oni koji vas prozivaju su Republiku Srpsku već srušili. Republika Srpska je na koljenima zahvaljujući ovoj vlasti. Ustvari oni koji to primjećuju i argumentima kažu kako smo u političkoj, društvenoj i ekonomskoj dubiozi - oni su za ovu vlast problem", kaže novinar i urednik portala Buka Aleksandar Trifunović.

Naši sagovornici upozoravaju na brojne neistine koje kako navode, vlast godinama plasira čim se nađe u problemu: od obojenih revolucija do stranih agenata koji su iz Tuzle komandovali rušenjem Republike Srpske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...