IGOR CRNADAK PROZVAO DODIKA: "SNSD je doveo RS u najgori ekonomski položaj i najveću međunarodnu izolaciju od njenog nastanka"

– Neka kažu zašto RS mora platiti pet miliona KM odštete kladionicama ili zašto se zadužuje po kamatnoj stopi većoj od šest odsto, a Vlada FBiH u isto vrijeme po 3,5 odsto – rekao je Crnadak.

  • Vijesti

  • 09. Sep. 2023  

  • 0

Politika SNSD je opasna po Republiku Srpsku, jer nije usmjerena prema narodu i nacionalnim interesima, nego se prilagođava samo ličnim interesima vrha režima, čime je SNSD doveo RS u najgori ekonomski položaj i najveću međunarodnu izolaciju od njenog nastanka.

Rekao je ovo šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini RS, Igor Crnadak, gostujući u Jutarnjem programu RTRS.

– SNSD čini sve da smo stalno u nekoj krizi i da oni mogu glumiti patriote, a najveću štetu prave što izjednačavaju predsjednika SNSD sa RS i šalju poruku da bez njega nema RS– rekao je Crnadak.

Kaže da je predsjednik Srbije juče saopštio da će strane investicije u Srbiji biti oko četiri milijarde evra, odnosno osam milijardi KM, a neka “patriote” iz SNSD kažu kolike će biti investicije u RS.

– Neka kažu zašto RS mora platiti pet miliona KM odštete kladionicama ili zašto se zadužuje po kamatnoj stopi većoj od šest odsto, a Vlada FBiH u isto vrijeme po 3,5 odsto – rekao je Crnadak.

Umjesto toga, ističe Crnadak, oni organizuju stranačke skupove na entitetskoj liniji i najavljuju hapšenje Šmita, što je samo “mlaćenje prazne slame”.

– Znajući SNSD, vjerovatno u Dodikovoj uredbi piše “uhapsiti Šmita kad se za to stvore uslovi” – naveo je.

Govoreći o Zakonu o Ustavnom sudu BiH Crnadak je rekao da SNSD nikad nije ni imao namjeru da izbaci strance, jer da jeste mogao je to postaviti kao uslov za formiranje Savjeta ministara BiH.

Takođe je naveo da je PDP dokazao da SNSD ne primjenjuje Zakon o nesprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, jer nijedan sud niti bilo koja druga institucija RS nije odbacila nijednu odluku ovog suda nakon usvajanja zakona.

– Prethodni dani su još jednom pokazali da su SNSD i njihovi partneri zapravo kukavice, koji se pred strancima uvijek povlače, a nemaju petlje i boje se obične rasprave u Narodnoj skupštini o prekršenim odlukama i zaključcima – rekao je Crnadak.

Na kraju, najavio da će PDP nastaviti obilježavati svaki 28. u mjesecu kao Dan SNSD prevara i obmana i da će 28. septembar biti posvećen njihovim sramnim postupcima i izjavama nakon smjene legalno izabranog predsjednika RS Nikole Poplašena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...