DODIK PROKOMENTARISAO IZJAVU STUARTA PEACHA: "Moja obaveza je da poštujem Dayton, a ne da se dopadnem Britancima"

Dodik je naglasio da zveckanje oružjem nije u njegovom stilu iako razumije da jeste u Peachovom, mada mu u ovoj ulozi “širitelja demokratije” to ne pristaje.

  • Politika

  • 09. Sep. 2023  

  • 6

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da je njegova obaveza da poštuje Ustav i Daytonski mirovni sporazum, a ne da se dopadne Britancima.

Dodik je pozvao zvaničnike Velike Britanije da se vrate Daytonskom sporazumu koji uporno krše pozivajući RS da ga poštuje.

“Kada se na godišnjicu NATO bombardovanja oglasi nekadašnji vazduhoplovni komandant tih snaga (Stuart Peach) i poruči da će moje ustavno ponašanje imati posljedice onda je nemoguće ne pomisliti čime Peach prijeti", rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše izjavu Peacha da je "djelovanje predsjednika RS nezakonito i neustavno", te da će "imati neizbježne posljedice".

Dodik je naglasio da zveckanje oružjem nije u njegovom stilu iako razumije da jeste u Peachovom, mada mu u ovoj ulozi “širitelja demokratije” to ne pristaje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...