DŽENAN ĐONLAGIĆ RAZOTKRIO I OVU VEZU: "Dodik i Schmidt su udruženi i terminološki. Ne postoje zajedničke institucije!"

Đonlagić je tvrdio da su Dodik i Schmidt "tobože u sukobu", a da je iza scene državna imovina.

  • Politika

  • 09. Sep. 2023  

  • 1

Zastupnik Demokratske fronte (DF) u državnom parlamentu Dženan Đonlagić oglasio se ponovo povodom posljednjih dešavanja na relaciji Schmidt-Dodik.

Naime, otkako je predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik iznio javno prijetnje hapšenjem visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta ukoliko kroči na teritoriju RS, Đonlagić je tvrdio da su Dodik i Schmidt "tobože u sukobu", a da je iza scene državna imovina.

Đonlagić se sada ponovo oglasio poručivši da su Schmidt i Dodik udruženi i, kako on kaže, terminološki.

DF-ov zastupnik je podsjetio na izjavu Schmidta u intervjuu za njemački list Frankfurter Allgemeine Zeitung, u kojoj je kazao da je "jedna od mogućnosti prenijeti vlasništvo nad imovinom na zajedničku državnu agenciju".

"Prema Ustavu, ne postoje zajedničke institucije, niti zajedničke agencije! Ovaj neustavni termin koristi Dodik. Postoje samo institucije BiH", poručio je Đonlagić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...