OGLASILO SE TUŽILAŠTVO BOSNE I HERCEGOVINE: "Nema saznanja da je OSA prisluškivala novinare i političare"

Elmedin Konaković je rekao da postoje stotine slučajeva zloupotrebe prisluškivanja ljudi, od političara do novinara.

  • Vijesti

  • 09. Sep. 2023  

  • 4

"Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nije upoznato i nema saznanja da Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) nezakonito prisluškuje političare i novinare, rečeno je za agenciju SRNA u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, nakon što je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković, rekao je da postoje stotine slučajeva zloupotrebe prisluškivanja osoba, od političara do novinara.

"U skladu sa zakonom, OSA ima nadzorne organe kroz Parlamentarne komisije za nadzor rada OSA i Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, koji sve informacije o eventualnim nezakonitostima mogu prijaviti nadležnim institucijama", saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić rekao je za agenciju SRNA da ministarstvo na čijem je čelu nema saznanja o nezakonitom prisluškivanju političara i novinara.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković rekao je da je u OSA-i dokumentovano više od 100 slučajeva zloupotrebe prisluškivanja bez sudskog naloga, te da su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine proslijeđeni dokazi koji ukazuju na krivicu bivši direktor ove agencije Osman Mehmedagić.

Elmedin Konaković je rekao da postoje stotine slučajeva zloupotrebe prisluškivanja ljudi, od političara do novinara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...