TADIĆ O POTVRĐIVANJU OPTUŽNICE PROTIV DODIKA: "Udruženi zločinački poduhvat"

Sud BiH potvrdio je danas dorađenu optužnicu Tužilaštva BiH protiv predsjednika RS Milorada Dodika i v.d. direktora "Službenog glasnika RS" Miloša Lukića.

  • Mini market

  • 11. Sep. 2023  11. Sep. 2023

  • 4

Ognjen Tadić nazvao je "udruženim zločinačkim poduhvatom" potvrđivanje optužnice protiv predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika. 

"Prvo je Schmidt počinio krivično djelo time što je donio neovlašćeno izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH. Onda mu se u tom krivičnom djelu priduržio direktor Službenog glasnika Miloš Lukić koji je to objavio. Onda im se pridružio tužilac koji je na osnovu toga podigao optužnicu, a onda im se pridružio i sudija za prethodno saslušanje koji je potvrdio takvu optužnicu. To u svakoj drugoj zemlji nema drugi naziv nego organizovana kriminalna grupa, da ne kažem udruženi zločinački poduhvat", rekao je Tadić za RTRS.

Sud BiH potvrdio je danas dorađenu optužnicu Tužilaštva BiH protiv predsjednika RS Milorada Dodika i v.d. direktora "Službenog glasnika RS" Miloša Lukića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...