KOMENTAR ENVERA IŠERIĆA: "Schmdt fingira sukobe sa Dodikom kako bi ojačao njegovu poziciju, dajući lažnu nadu patriotskim snagama"

"Nije mogao naći bolji način da pokaže Miloradu Dodiku ko je glavni "baja". Za praćenje "okršaja" prodate su ulaznice pripadnicima EUFOR-a."

  • Društvo

  • 13. Sep. 2023  13. Sep. 2023

  • 0

Piše: Enver IŠERIĆ (nap)

Nakon što je Milorad Dodik zabranio ulazak visokom predstavniku u RS, a zatim naredio  njegovo hapšenje,  ako kroči na područje tog entiteta, Šmit je zakazao sastanak s potpredsjednicima RS.

Naivno sam pomislio, kao i mnogi drugi Bošnjaci i svi koji vole svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu, da se radi o konačnom „obračunu“ Šmita sa secesionistom i rušiteljem Dejtonskog mirovnog sporazuma, pa sam jučer napisao:

Milorad Dodik je kapitulirao u ratu sa visokim predstavnikom. Sutra će tu kapitulaciju i potpisati.

Isturanje Generalnog sekretara Službe predsjednika da izdaje nekakve naredbe ne može se nazvati drugačije nego kapitulacija. Posebno što taj Generalni sekretar nema ništa sa potpredsjednicima,  kako reče i Ćamil Duraković.

A samo održavanje sastanka visokog predstavnika sa potpredsjednicima i to u zgradi u kojoj "stoluje" Milorad, predstavlja potpis te kapitulacije. Prevarili su se svi oni koji su podcjenjivali Kristijana Šmita. Nije mogao naći bolji način da pokaže Miloradu Dodiku ko je glavni "baja". Za praćenje "okršaja" prodate su ulaznice pripadnicima EUFOR-a.

Čestitam gospodine Šmit !

Kada je osvanulo jutro dočekala nas je informacija da Šmit ipak ne putuje u Banjaluku na sastanak sa potpredsjednicima Rs. Još smo iz OHR-a informisani da sastanak nije bio ni konačno dogovoren. Ćamil Duraković kaže da je bio dogovoren. Ja vjerujem Ćamilu i zaključujem:

Visoki predstavnik nema ozbiljnu namjeru da ozbiljno radi svoj posao.  On fingira sukobe sa Dodikom kako bi ojačao njegovu poziciju, a dajući lažnu nadu patriotskim snagama da će nešto učiniti da bi zaštitio državu.

Oni idu korak po korak i navikavaju nas i ubjeđuju da je to normalno stanje i normalan slijed poteza. Bliži su rušenju države nego 1992. godine.

Najavljuju nove blokade rada državnih institucija i povlačenje srpskih kadrova iz istih.

Za to vrijeme „PATRIOTE“ šute i vode neplodotvorne rasprave i borbe za pozicije na lokalnom nivou. Vode međusobne medijske ratove prozivajući jedni druge za izdaju države. Nigdje i ni o čemu nemaju zajedničkog stava. Čak ni u sopstvenim strankama.  Vode se žestoke borbe za lične pozicije, za prestiž i „liderstvo“.

Došlo je vrijeme da se podvuče crta. Dosta je više! Sve što je do sada učinjeno  na štetu države namjerno ili iz nehata mi ćemo oprostiti. Od sada ni najmanju grešku nikome i nikada nećemo oprostiti. Pratit ćemo i bilježiti svaki potez svakog izabranog zvaničnika. Svaki loš potez ili nerad i nijemo posmatranje, a to je čutologija, a i čutologa je bilo puno i ima ih i sada, će biti smatran izdajom države.  A za izdaju će se morati odgovarati.

Ili počnite raditi ili se povucite, ako ne znate ili ne smijete da rušiteljima države kažete stop. Ako ste patriote, vratite nam Ustav Republike Bosne i Hercegovine. Nemojte nam govoriti da to nije moguće. Preuzmite inicijativu. Zaštite državu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...