VREMENSKA PROGNOZA NE OBEĆAVA: Evo kad se očekuju najveće padavine u narednih 15 dana

Ciklona i frontalni poremećaj uslovit će narednih dana nestabilno vrijeme u većem dijelu Bosne i Hercegovine u vidu kiše, pljuskova i grmljavine.

  • Vijesti

  • 15. Sep. 2023  

  • 0

U dane vikenda će zbog vlažnog i nestabilnog zraka u centralnim područjima zemlje dan početi s maglom i niskom naoblakom. Nestabilno vrijeme sa povremenim padavinama većinom u drugom dijelu dana zadržat će se i tokom naredne sedmice. Najviše padavina očekuje se u subotu (23.09.).

Minimalne temperature varirat će od 13°C do 19°C u Bosni, na jugu zemlje do 22°C. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 22°C do 28°C u Bosni, u Hercegovini do 32°C.

U periodu od 25.09. do 28.09. prognozira se stabilno, suho i djelimično sunčano vrijeme. Temperature zraka bit će niže u odnosu na prethodni period.

Jutarnje temperature zraka varirat će između 6°C i 11°C u Bosni, u Hercegovini do 15°C. Najviše dnevne temperature uglavnom u rasponu od 12°C do 18°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 21°C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...