KECMANOVIĆ PLAŠI SRBE: "Sva vlast i vlasništvo biće preneseni na Sarajevo, a Srpska će se zvati manji entitet!"

Kecmanović kaže da se sada na Republici Srpskoj lomi rezultat i lokalni i regionalni i mnogo širi, pa treba očekivati podršku velikih i malih prijatelja i neki privremeni kompromis koji ne bi kompromitovao ni jednu ni drugu stranu. 

  • Politika

  • 17. Sep. 2023  

  • 9

Dugogodišnji savjetnik Milorada Dodika, nekadašnji rekror Sarajevskog univerziteta, Nenad Kecmnović, govorio je za televiziju UNA o aktuelnoj krizi u BiH čiji uzrok vidi u nastojanju Bošnjaka i međunarodne zajednice da razvlaste Republiku Srpsku.

Kecmanović kaže da je "optužnicu protiv predsjednika RS potvrdio Sud BiH koji se u Dejtonskim papirima nigdje ne spominje, ali tako je to sve u BiH: lažni visoki predstavnik, lažni sud i tužilštvo BiH, lažni Ustavni sud BiH u kome i dalje i odlučuju inostrane sudije kojim je odavno istekao dejtonski mandat".

"Sve lažno do lažnog, koje se oslanja na nešto prethodno lažno", kaže Didikov savjetnik, Nenad Kecmanović. 

Kecmanović kaže da je krajnji cilj da se Republika Srpska razvlasti i u smislu vlasti i u smislu vlasništva.  

"Najprije uhapsiti demokratski izabranog lidera i oteti teritoriju (šume, rijeke, zemljište). U finalu, sva vlast i vlasništvo biće preneseni na Sarajevo, a Srpska će se zvati 'manji entitet'", smatra Kecemanović. 

On misli da je međunarona zajednica krenula đonom na Dodika. 

"Do sada su išli sistemom kuvanja žabe, a Dodik je, kako mu odaju priznanje i nenaklonjeni zapadni analitičari, Srpsku vješto branio Dejtonom. Sada su zbog globalno napete situacije u Ukrajini, krenuli đonom i sve međunarodne ugovore, uključivo i Dejton, bacili pod noge. Dodik im je odgovorio zabranom Schmidtu da kroči u Srpsku i sada ne biraju sredstva", kazao je Kecmanović. 

Kecmanović kaže da se sada na Republici Srpskoj lomi rezultat i lokalni i regionalni i mnogo širi, pa treba očekivati podršku velikih i malih prijatelja i neki privremeni kompromis koji ne bi kompromitovao ni jednu ni drugu stranu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...