PREDSJEDNIK SDS-a MILAN MILIČEVIĆ: "Opozicija u RS-u vodi razgovore o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima"

"Mislim da smo na dobrom putu, bez obzira na različitosti u razmišljanima i načinima vođenja političke borbe. Imamo isti cilj, a to je promjena loše vlasti u Republici Srpskoj".

  • Politika

  • 17. Sep. 2023  

  • 0

Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke, kazao je da opozicione partije u entitetu Republika Srpska svakodnevno razgovaraju o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima.

"SDS je snažan faktor okupljanja svih opozicionih partija u RS što nije lako nakon proteklih opštih izbora na kojima smo poraženi. Nakon poraza uvijek je mnogo nezadovoljnih", navodi Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

On je izrazio uvjerenje da će, bez obzira na međusobne različitosti, opozicione stranke zajedno biti na zadatku promjene loše vlast.

"Mislim da smo na dobrom putu, bez obzira na različitosti u razmišljanima i načinima vođenja političke borbe. Imamo isti cilj, a to je promjena loše vlasti u Republici Srpskoj. Nadam se da će i ostale opozicione partije, ali i svi ostali koji slično razmišljaju biti zajedno sa SDS kao najvećom opozicionom partijom, na zadatku promjene vlasti, ali će naravno biti potrebno mnogo više od toga da bi smo pobijedili", naglasio je predsjednik SDS.

Svakodnevno smo, dodaje Miličević, u razgovoru i komunikacijama da zajednički nastupimo na lokalnim izborima i da se napravi jasan plan oko toga, prenosi Klix.

"Tamo gdje procijenimo da je neko iz opozicije ili pojedinačno najjači i najsnažniji taj će biti kandidat. Naravno da je tu SDS, obzirom na svoj kapacitet vlasti u 15 lokalnih zajednica, najsnažnija politička snaga i da će u većini lokalnih zajednica imati svoje kandidate“, kazao je Miličević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...