SB OTKRIVA ŠTA SE KRIJE IZA OKUKE U TREBINJU: Dodikov savjetnik potegao je pištolj na Momu Mandića, nakon što mu je sina u Beogradu zlostavljao Vladimir Mandić!?

Obračunu u Trebinju prethodio je incident u Beogradu kojem je učestvovao  Mandićev sin Vladimir Mandić, nekadašnji rukometaš i aktivista Srpske napredne stranke.

  • Mini market

  • 17. Sep. 2023  18. Sep. 2023

  • 1

Današnji incident u Trebinju kada je Branislav Okuka , savjetnika Milorada Dodika potegao pištolj na biznismena, kako tvrde izvori „Slobodne Bosne“ imaju dugačku i burnu pozadinu. Okuka je, kako su mediji pisali, bio ratni policajac Republike Srpske, a nakon rata godinama je radio za Mandića. Otkaz je dobio navodno „zbog krađe goriva“ na pumpama u Mandićevom vlasništvu.

Obračunu u Trebinju prethodio je incident u Beogradu kojem je sudjelovao Mandićev sin Vladimir Mandić, nekadašnji rukometaš i aktivist Srpske napredne stranke.

Krajem juna ove godine narodni poslanik u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić u toku zasijedanja upitao je Bratislava Gašića , ministra policije Srbije, šta je njegova policija poduzela nakon što je Vladimir Mandić, kako je kazao, „pretio pištoljem jednom muškarcu u Novom Beogradu“ . Prema Aleksićevim riječima, ministar Gašić je odbio da govori o ovom slučaju. Prema njegovim saznanjima „oko 23.05 sati tri NN lica ušla su u zgradu i lupala na vrata Okuka Luke, koji je kroz špijunku na vratima video i prepoznao Mandić Vladimira koji je repetirao pištolj u uperio ga ka vratima, nakon čega su se sva tri lica udaljila. džipom, a policijski službenici uvidom u video nadzor prepoznali su Mandić Vladimira koji je kod sebe imao pištolj“ .

Miroslav Aleksić je rekao da je Mandić prošao bez ikakvih sankcija „jer ima poverljive zadatke, treba da razbija proteste, radi svašta nešto i jedan je od važnijih aktivista Vučićevog SNS-a“ .

Vladimir Mandić je uhićen tijekom predizborne kampanje u Republici Srpskoj prošle godine, zajedno sa članom SNS-a i poslom u Skupštini Srbije Adamom Šukalom , a privođen je i tijekom izbora u Nikšiću (Crna Gora) skupa s više osoba povezanih s kriminalom.

Njegov otac Momčilo Mandić bio je poslanik u Narodnoj skupštini Srbije u prošlom mandatu kao član Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja .

Prema izvorima "SB" Vladimir Mandić smatra da mu je hapšenje u Banaj Luci "namjestila" ekipa oko Milorada Dodika , predvođena savjetnikom Branislavom Okukom, kao i da je Okukla današnjim potezanjem pištolja na Momčila Mandića želio poslati poruku Vladimiru da prestane sa prognonom njegovog sina po Beogradu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...