„A, ŠTO SE TIČE DODIKOVOG HAPŠENJA…“: Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao političku situaciju u Bosni i Hercegovini...

"Oni su rekli da ne griješi, ali da mora da pusti da prođe vrijeme", kazao je Vučić.

  • Politika

  • 18. Sep. 2023  18. Sep. 2023

  • 4

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je kazao kako se nada da će se prilike u Bosni i Hercegovini srediti i smiriti, dodajući da ne vjeruje da će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik biti uhapšen.

''Ima raznih ideja, sigurno i ta o hapšenju negdje postoji. Lično sam razgovarao sa Dodikom oko spuštanja tenzija. Rekao sam da nije problem, ali sam rekao da mi kažu oko čega on to griješi vezano za dva člana Dejtonskog sporazuma.

Oni su rekli da ne griješi, ali da mora da pusti da prođe vrijeme", kazao je Vučić gostujući na TV Pink.

On je rekao da je njegova najveća briga u vezi sa Kosovom kao i da se nada da će stvari preko Drine ići boljim tokom i da će se umiriti iako je zabrinut za poziciju srpskog naroda u Republici Srpskoj.

Na pitanje da li može da se desi da Dodik bude uhapšen, Vučić je rekao da ne vjeruje da je to moguće, ali da se plaši da takvih ideja negdje ima.

“Ne mislim da je to normalno i ne mislim da je moguće. Ali, plašim se da postoje razne ideje”, naveo je on.

"Prošlo je više od godinu dana i oni su nastavili da pritiskaju Republiku Srpsku'', rekao je Vučić i dodao da se nada ''da će kao narod zajedno to moći da prevaziđu'', zaključio je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...