PODRŠKA ZA ŽIVOT NA SELU: Grad u Bosni i Hercegovini daje do 20.000 KM za kupovinu kuće

“Uslovi nisu zaista rigorozni, ovo je pomoć osobama mlađim od 45 godina koje nemaju krov nad glavom da im grad pomogne sa 50 posto, odnosno maksimalno do 20.000KM, po jednom korisniku”, dodaje Vučković.

  • Društvo

  • 18. Sep. 2023  

  • 0

U prostorijama Gradske uprave u Bijeljini, danas je održan Dan otvorenih vrata o temi Program sufinansiranja kupovine seoskih kuća na području opštine.

Zainteresovani za kupovinu seoskih kuća na području Bijeljine, za šta je dio sredstava kao pomoć mladim bračnim parovima obezbijedila i opština, imali su priliku da u okviru Dana otvorenih vrata, drugih na ovu temu, dobiju sve informacije vezane za program koji je u toku, prenosi Ljudski.ba.

“Mi imamo seoska područja na teritoriji opštine Bijeljina koja su sve više pusta i upravo da bi zaustavili taj negativan trend, grad Bijeljina je ušao u taj projekat. Ovo je prva godina, po uzoru na Srbiju,” pojašnjava Sreten Vučković iz Odjeljenje za poljoprivredu, GU Bijeljina.

Devetočlanu porodicu uskoro planira da napusti, kroz ovaj program, Jelena Žuža, kako bi započela odvojen život sa svojim izabranikom. Parcelu i kuću su već izabrali u Dvorovima, a kaže da bi im sredstva koje je grad obezbijedio pokrila skoro trećinu cjelokupnog iznosa.

“Prijavili smo se u prošlom mjesecu, te predali svu potrebnu dokumentaciju, da bismo dobili pomoć kako bi riješili svoje stambeno pitanje. S obzirom da su cijene kvadrata stana trenutno veoma visoke, a ja trenutno nezaposlena, mislim da nam se ovo seosko domaćinstvo više isplati, a smatram inače da je život na selu mnogo zdraviji I ljepši nego u gradu”, kaže Žuža, koja je master prof. engleskog jezika i književnosti.

“Uslovi nisu zaista rigorozni, ovo je pomoć osobama mlađim od 45 godina koje nemaju krov nad glavom da im grad pomogne sa 50 posto, odnosno maksimalno do 20.000KM, po jednom korisniku”, dodaje Vučković.

Uslov za mlade bračne parove je da u periodu od 5 do 10 godina žive u novoj nekretnini, te da istu ne mogu prodati u navedenom periodu. Konkurs za ovaj program otvoren je do 01. novembra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...