BORKO STEFANOVIĆ NAJAVJUJE CRNE DANE: „Vučićeva politika gura Srbiju u izolaciju, građani s pravom strahuju od onoga što je najavio Macron..."

On je ocijenio da je svakom dobronamjernom čovjeku jasno da naprednjački režim ne želi Srbiju u EU jer to znači njihov kraj.

  • Regija

  • 19. Sep. 2023  

  • 2

Zamjenik predsjednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića gura Srbiju u izolaciju, što dokazuje i izjava visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Josepa Borrella koji je pozdravio odluku svih zemalja kandidata za članstvo u EU da se usklade sa spoljnopolitičkom odlukom Savjeta EU o novim sankcijama Rusiji.

„Jedina zemlja koja je odbila do to učini je Srbija, a cijenu tog političkog egzibicionizma opet će plaćati građani koji sa pravom strahuju od uvođenja viza koje je najavio predsjednik Francuske Emmanuel Macron ili gubitka posla, na šta upozoravaju domaći privrednici koji sarađuju sa partnerima iz EU“, rekao je Stefanović.

On je ocijenio da je svakom dobronamjernom čovjeku jasno da naprednjački režim ne želi Srbiju u EU jer to znači njihov kraj, navedeno je u saopćenju SSP-a.

Stefanović smatra da režim zato „gura Srbiju u mračni ugao Europe u kome će nastaviti da vladaju uz pomoć nasilja i bogate se kroz koruptivne poslove i veze sa kriminalom“.

„Iz takve Srbije koja propada, građani beže i zato smo usvojili ‘Deklaraciju o sprečavanju propadanja Srbije’ koja se jasno zalaže za hitno usklađivanje spoljne politike sa EU i sprovođenje plana ‘Pravac Evropa’ koji garantuje ulazak Srbije u EU do 2030. godine, ali sadrži i konkretne mjere za obračun sa kriminalom i korupcijom pomoću kojih nam režim otima budućnost“, zaključio je Stefanović.

Srbija se nije uskladila sa posljednjom odlukom Evropske unije kojom se sankcije protiv Rusije produžavaju za godinu dana, potvrđeno je jučer u deklaraciji viskog predstavnika EU za zajedničku spoljnu i bezbjednosnu politiku Borrella.

Riječ je o sankcijama koje je EU uvela 2014. godine zbog aneksija Krima i Sevastopolja, a koje se redovno produžuju posebnom odlukom Savjeta EU.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...