PROCURILA SNIMKA ŽESTOKOG SUKOBA U KRAJINI: Ko će koga šamarati, a ko izdaje Bihać zbog janjeta…

Vijećnik SDA Mustafa Zulić je izgubio živce i verbalno se sukobio sa predstavnicima nove većine u Gradskom vijeću Bihaća

  • Vijesti

  • 20. Sep. 2023  

  • 0

Burno je bilo u gradskom vijeću Grada Bihaća. Da bude još burnije potrudio se i Halil Bajramović predsjednik NIP-a USK tvrdnjom da su vijećnici SDA i NES-a išli na janje u Cazin gdje im je naređeno da ne podržavaju projekte u svom gradu.

- Tražio je Hozan od “Bišćana”da ne podrže projekte u Gradu Bihaću i da je to dogovorio sa doktorom Šabićem iz SDA i Musić Jasminom iz Ključa, predsjedavajućim Skupštine USK. Ti “Bišćani” su u Rujnici, uz pečeno jagnje u društvu premijera USK Mustafe Ružnića, Ogreševića Nermina i Hozana, prodali Bihać prisutnim sladokuscima jagnjeta, napisao je nakon incidenta u Gradskom Vijeću Bajramović.

Vijećnik SDA Mustafa Zulić je izgubio živce i verbalno se sukobio sa predstavnicima nove većine u Gradskom vijeću Bihaća. Za Ljudski.ba je rekao da je sve počelo još na društvenim mrežama gdje su vijećnici koji nisu glasali za kreditno zaduženje grada proglašavani izdajnicima i autonomašima.

- Ja sam se borio za ovaj grad i to me vrijeđa. Neka oni donesu novca koliko sam ja osigurao za ovaj grad biće nam svima bolje. Bio sam prešao preko uvreda,  ali su mi danas opet dobacivali iz klupa. Vidim i da je Bajramović poručio da se sami šamaramo dok on ne dođe iz Sarajeva. Ja ga čekam, nisam mu ja onaj iz lifta, istakao je Mustafa.

Iz kredita od 3 miliona KM Grad Bihaće je želio ubrzati realizaciju nekoliko projekata među kojima su bazen i umjetna trava za pomoćni stadion Jedinstva.Odbijanje SDA da podrži kredit rezultiralo je njihovim izbacivanjem iz većine.

- Vjerujte da je ovo odavno postao cirkus. Nekad me stid što sjedim u vijeću. NIP ranije nije bio većina, ali smo podržavali sve dobre stvari za grad. SDA zbog mira u kantonalnoj vlasti to sada ne smije od NES-a, a nisu očekivali ovako žestoku reakciju ljudi koji žive u Bihaću, za Ljudski.ba je rekao vijećnik Sanel Havić.

Iz POMAK-a tvrde da nije bilo potrebe za ovako burnu reakciju.

- Ja i neke moje kolege jesmo lajkali status trojice maloljetnih pripadnika Armije BiH koji su napisali "šta bi bilo da smo mi ostali suzdržani 1992". U tom statusu niko nije nazivan izdajicom, ili autonomašem. Jeste u komentarima, a njih nismo lajkali. Pritisak na ljude iz SDA da opstruiraju sve projekte u Bihaću je zaista veliki jer su nam neki od njih rekli da bi glasali za projekte, ali iz stranke im je jasno rečeno da to ne smiju, za Ljudski.ba je rekao Alen Zulić iz Pomaka.

Iako nemaju dvotrećinsku većinu da izglasaju kreditno zaduženje iz ove stranke vjeruju da će s novom većinom ipak krenuti u realizaciju.

- Mi već imamo osiguran dio vlastitih sredstava, kao i podrš'ku iz budžeta F BiH pa ćemo kroz preraspodjelu krenuti sa investicijama.Sa kreditom to bi išlo brže, ali naše je da radimo, a imamo obećanje da će nas Vlada F BiH podržati i naredne godine. Jasno je nama da SDA i NES iz straha od uspjeha gradonačelnika pred lokalne izbore ne žele da se naprave pomaci u Bihaću. Građani će ocijeniti ko je u pravu, kaže Alen Zulić.

Njegov prezimjenjak iz SDA opravdanje za izostanak podrške vidi u zahtjevu da se osiguraju potrebne dozvole kako se ne bi ponovila priča sa gradnjom sportske dvorane.

Bajramović nije komentarisao izjavu Zulića da će ga sačekati u Bihaću već je za Ljudsk.ba  ponovio dio onoga što je ranije napisao.

- Neka ide na čast ovim “Bišćanima” koji su protekle sedmice za “janje”rušili odluke Gradskog vijeća i razvoj Bihaća, zato idete na dugotrajni opozicijaki odmor, kako SDA, tako i NES. Za sada u Gradu Bihaću, a uskoro i u USK, istakao je Bajramović.

SDA i NES su nakon velikih međusobnih sukoba i optužbi formirali vlast u USK, ali sve teže kontrolišu svoje zastupnike koji su naučili da u Krajini svako ima svog ministra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...