BRUKA U SARAJEVU: Poruka netrpeljivosti, ali i kap koja prelijeva čašu...

Zašto se ne oglašavaju vlasti i nadležni organi, samo su neka od pitanja koja muče građane Sarajeva!?

  • Hronika

  • 20. Sep. 2023  

  • 0

Na groblju Betanija u istoimenoj sarajevskoj četvrti dogodio SE još jedan u nizu napada na katoličke objekte i spomenike.

Redovnice Družbe Kćeri Božje ljubavi posvjedočile su kako je polomljen i zapaljen kip Blažene Djevice Marije, razbacano smeće i svijeće te su paljeni predmeti na još nekoliko mjesta.

Nažalost, kažu kako su i ranije imale problema oko groblja, samog prilaza te uništenih i oštećenih grobova i spomenika.

Gdje su nadležne institucije i što su učinile od posljednjih napada i skrnavljenja katoličkih objekata? Gdje je gradonačelnica, koja preko noći postavlja spomenike, da zaštiti katolička obilježja i Hrvate koji žive u glavnom gradu, pitaju se razočarani građani.

Ovakvi napadi, od kojih nijedan do sada nije rasvijetljen, šalju poruku vjerske netrpeljivosti i rušenja zajedničkog života u glavnom gradu kojeg je, nažalost, sve manje, piše Ljudski.ba. 

Zašto se ne oglašavaju vlasti i nadležni organi, samo su neka od pitanja koja muče građane Sarajeva!?

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...