"OBILNIJE PADAVINE OČEKUJU SE...": Nedim Sladić o vremenskim uslovima u našim krajevima

"Obilje vlage se povlači na prednjem boku visinske termobaričke doline sa Mediterana i ispušta iznad jugoistočne Evrope..."

  • Vijesti

  • 21. Sep. 2023  

  • 0

O vremenskim (ne)prilikama koje očekuju područje Bosne i Hercegovine oglasio se bh. meteorolog Nedim Sladić. 

"Obilnije padavine širom Balkana tokom predstojećeg vikenda zbog izraženijeg utjecaja sistema niskog pritiska u Đenovi i tzv. upper forcing koja povlači mlazni tok prema jugu Mediterana. Obilje vlage se povlači na prednjem boku visinske termobaričke doline sa Mediterana i ispušta iznad jugoistočne Evrope u jugozapadnoj visinskoj struji. Obilnije padavine očekuju se u Krajini, zapadnim, jugozapadnim i jugoistočnim područjima Bosne, te u Hercegovini", stoji u objavi na Facebooku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...