DARKO BABALJ ZA SVE KRIVI DODIKOV SNSD: "Ministri iz RS su podržali prijenos nadležnosti"

"Ja mislim da se vodi neodgovorna politika i da se ovde ne zna ko je vlast a ko je opozicija, ali se zna kako će se podijeliti direktorske funkcije i fotelje“, istakao je Babalj.

  • Politika

  • 21. Sep. 2023  

  • 2

"Javnost treba da dobije odgovor kako je Zakon o vanjskim poslovima Bosne i Hercegovine jednoglasno prošao Vijeće ministara BiH gdje sjede tri ministra iz RS, od kojih su dva iz SNSD-a", kaže Darko Babalj, zastupnik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Babalj navodi da, sa obzirom da su zastupnici SNSD u Predstavničkom domu PS BiH bili protiv istog toga zakona, sada nejasno ko je vlast a ko opozicija.

"U vlasti sjede ministri Košarac, Amidžić i Nešić i koliko znam da su sva trojica digli ruku za ovaj zakon i samim tim uzeli nadležnost od RS. Onda čujemo izlaganje zastupnika SNSD-a Milorada Kojića koji govori protiv usvajanja ovog zakona i koji je rekao baš ono što sam i sam mislio reći o ovom zakonu“, kaže Babalj, piše u saopćenju SDS-a.

On navodi da je na sceni neodgovorna politika.

"Nakon što su Košarac, Amidžić i Nešić glasali za ovaj zakon, onda poslanici  teatralno dolaze u Parlament i kada ljudi slušaju imamo sasvim drugu priču. Ja mislim da se vodi neodgovorna politika i da se ovde ne zna ko je vlast a ko je opozicija, ali se zna kako će se podijeliti direktorske funkcije i fotelje“, istakao je Babalj.

On je poručio da vlast mora nositi odgovornost za stanje u društvu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...