KANTONALNI SUD SARAJEVO: Saša Golub optužen za ubistvo Nedžiba Spahića Džibe na Grbavici u junu 2020. godine

Golub se u aprilu ove godine, nakon skoro tri godine bjekstva, predao sarajevskoj policiji nakon čega je odmah odveden u pritvor koji mu je odredio Kantonalni sud Sarajevo.

  • Hronika

  • 22. Sep. 2023  

  • 0

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Saše Goluba zbog ubistva Nedžiba Spahića u junu 2020. godine u restoranu u sarajevskom naselju na Grbavici.

Golub se u aprilu ove godine, nakon skoro tri godine bjekstva, predao sarajevskoj policiji nakon čega je odmah odveden u pritvor koji mu je odredio Kantonalni sud Sarajevo.

Golub se tereti za ubistvo Nedžiba Spahića Džibe u junu 2020. godine u restoranu "Paper Moon" u sarajevskom naselju na Grbavici.

Maskiran i sa udaljenosti tri do četiri metra od stola za kojim je sjedio Spahić, optuženi Golub ispalio je najmanje tri hica u njega, a zatim pobjegao automobilom.

"Oštećeni je zadobio smrtonosne povrede u predjelu stomaka. Postupajući tužitelj predložio je produženje pritvora optuženom. Za glavni pretres predloženo je saslušanje 22 svjedoka, šest vještaka i izvođenje više od 100 materijalnih dokaza", navedeno je u zvaničnom saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...