DODIK PROZVAO PRVOG ČOVJEKA SDS-a: Lutanja o probosanstvu su ih odvojila od naroda

Što se tiče Miličevićeve teze o, kako je rekao, dogovorenoj predstavi između predsjednika RS-a i Schmidta, Dodik je pozvao predsjednika SDS-a da istu predstavu odigra i on, pa da na sud ne ide sam.

  • Politika

  • 23. Sep. 2023  

  • 1

Predsjednik RS-a Milorad Dodik osvrnuo se na izjave predsjednika opozicione stranke SDS gdje je izjavio kako će ova stranka vratiti građanima odgovornu nacionalnu politiku.

Upitan da prokomentariše izjavu predsjednika SDS-a Milana Miličevića da će ova stranka na političku scenu vratiti odgovornu nacionalnu politiku, Dodik je izjavio Srni da kada predsjednik SDS-a kaže da ga na ponašanje u zajedničkim institucijama ne obavezuje stav NSRS, onda nema problem s nacionalno neodgovornom politikom, već odsustvom bilo kakve nacionalne politike.

Dodik je naglasio da novi predsjednik SDS-a Milan Miličević, umjesto floskula o vraćanju odgovornoj nacionalnoj politici, prvo mora SDS vratiti kući.

"Lutanja o probosanstvu su ih izvela iz Republike Srpske, odvojila od naroda i velikog broja članstva. Radujem se da će u institucije RS-a kao sagovornik doći reformisan SDS. I ovo moje očekivanje je očekivanje nacionalno odgovornog političara", istakao je Dodik.

Što se tiče Miličevićeve teze o, kako je rekao, dogovorenoj predstavi između predsjednika RS-a i Schmidta, Dodik je pozvao predsjednika SDS-a da istu predstavu odigra i on, pa da na sud ne ide sam.

"Bojim se da Miličević ne shvata šta se dešava ili se prosto plaši da shvati, jer u tom slučaju bi morao zauzeti drugačiji stav. A ovakav SDS nema stav o najvažnijim nacionalnim pitanjima", ukazao je Dodik.

Inače, Miličević je tokom nedavnog gostovanja na Federalnoj televiziji poručio kako bi SDS najviše volio da Dodik nestane sa političke scene. 

"Dodik, je naš direktni politički protivnik, i za njega bismo najradije da ga nema na političkoj sceni jer vodi neodgovornu i nacionalnu i ekonomsku politiku u RS pa i u BiH", rekao je tada Miličević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...