SALVE KRITIKA VUČIĆU IZ SRBIJE: „Ili si neobaviješten, ne slušaju te privatne strukture, ili..."

Povodom Vučićevog obraćanja javnosti reagovala je i dopredsjednica stranke Zajedno Biljana Stojković.

  • Regija

  • 25. Sep. 2023  

  • 5

Predstavnici opozicionih stranaka u susjednoj Srbiji reagovali su na obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a povodom terorističkog napada srpskih militanata na Kosovu, u kojem je ubijen jedan kosovski policajac i trojica napadača.

„Vučić saopštio kao najvažniji obavještajni podatak do kojeg su došle naše službe – Kurtijev sanitet se nije pretrgao da pomogne ranjenom Srbinu. Koga ponižavaš – te službe ili građane kojima se obraćaš? Ili si neobaviješten, ne slušaju te privatne strukture? Ili“, upitao je Zdravko Ponoš na društvenoj mreži X.

„Gromoglasna tišina vlasti Srbije je u najmanju ruku odraz neljudskog odnosa prema Srbima sa sJevera, koji su prepušteni sami sebi i ostavljeni da se brane od ekstremiste Kurtija. Tražimo od KFOR-a da hitno zaštiti srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji“, napisao je predsJednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić na društvenoj mreži X.

Povodom Vučićevog obraćanja javnosti reagovala je i dopredsjednica stranke Zajedno Biljana Stojković.

„Informacija koju nećemo dobiti od Vučića je ko su ljudi koji su danas napravili haos na sjeveru Kosova“, napisala je Stojković.

Članica poslaničke grupe Narodnog pokreta Srbija u republičkom parlamentu Danijela Nestorović također je komentarisala konferenciju Vučića.

„Ovo je laž. Kaže A.V.“, poručila je ona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...