FORTO IZNENADIO TEGELTIJU: "Ovo je prvo javno izlaženje iz narativa ratne psihoze koju je u Sarajevu kreirala, hranila i njeguje SDA!"

"Zato, koliko god u Banjaluci mnogi ne razumjeli veličinu ovog tvita, ne shvatajući zašto bi neko pisao da je rat završen prije 28 godina, on je ustvari za sarajevski politički ambijent prilično politički veliki", napisao je Tegeltija. 

  • Mini market

  • 26. Sep. 2023  

  • 2

Predsjednik Naše stranke Edin Forto izazvao je prije nekoliko danas brojne reakcije na društvenoj mreži Twitter jednim kratkim "tvitom" u kojem je poručio: "Rat je stao prije 28 godina"

Ovaj tvit došao je izražene napetosti na političkoj sceni, svakodnevnih verbalnih obračuna koji se zatim prelijevaju i u društvo, pa smo u RS-u svjedočili i fizičkim napadima na povratnike koji su bili i tema posljednje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH. 

Za razliku od brojnih kritika koje je dobrio na svoj račun, Forti je stigla i jedna pohvala od Milana Tegeltije, bivšeg prvog čovjeka VSTV-a i bliskog saradnika Milorada Dodika. 

"Ovaj kratki tvit je prvo javno izlaženje iz SDA narativa ratne psihoze koju je u Sarajevu kreirala, hranila i njeguje SDA, i kojim zarobljenom držala bošnjačku politiku. Tim održavanjem rata živim u glavama Bošnjaka, SDA je vladala Bošnjacima i sprječavala bilo kakav dogovor u BiH.

Ako se pogledaju komentari i citati tvita od strane SDA-DF političara i njima naklonjene populacije, samo na tom malom uzorku može se vidjeti koliko je on udario u suštinu SDA narativa i politike koji je upravo zasnovan na održavanju ratne psihoze i straha kod bošnjačke populacije.

Zato, koliko god u Banjaluci mnogi ne razumjeli veličinu ovog tvita, ne shvatajući zašto bi neko pisao da je rat završen prije 28 godina, on je ustvari za sarajevski politički ambijent prilično politički veliki", napisao je Tegeltija. 

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...