ODVRATNO, BOLESNO, JEZIVO: Ovo su naslovnice medija pod kontrolom Aleksandra Vučića, teroristi i ubice ponovo su heroji…

Kosovo je u ponedjeljak zatražilo od Srbije da mu izruči napadače koji su pobjegli nakon sukoba s pripadnicima policaje Kosova.

  • Vijesti

  • 27. Sep. 2023  

  • 13

Vlada Srbije proglasila je 27. septembar za dan žalosti nakon sukoba grupe naoružanih Srba i policije Kosova, u kojima su u nedjelju ubijeni jedan kosovski policajac i četvorica napadača.

Vlada je sa vanredne sjednice u utorak uputila poziv medijima i organizatorima javnih manifestacija da u srijedu prilagode svoj program danu žalosti i na taj način odaju počast stradalim teroristima.

Ubistvo kosovskog policajca u nedjelju iz zasjede te razmjena vatre pripadnika sigurnosti i naoružanih osoba skrivenih u manastiru Banjsko, opština Zvečan, jedan je od najtežih incidenata koji se dogodio posljednjih godina na sjeveru Kosova, a u pozadini mu je blokada pregovora između Kosova i Srbije.

Kosovo je u ponedjeljak zatražilo od Srbije da mu izruči napadače koji su pobjegli nakon sukoba s pripadnicima policaje Kosova.

Napadači su upali u selo Banjsko u nedjelju sukobivši se s policijom i zabarikadiravši se u manastiru.

Policija je preuzela nadzor nad manastirom u nedjelju, nakon što su poginula trojica napadača i jedan policajac.

Četvrti napadač pronađen je mrtav naknadno.

Premijer Kosova Albin Kurti ustvrdio je da je teško naoružanu grupu profesionalno uvježbala, isplanirala, politički podržala i materijalno finansirala i logistički pomogla Srbija.

No, pored žalovanja za teroristima i ubicama policajca na Kosovu, vlast u Srbiji je još jednom zločince i teroriste pokušala predstaviti kao heroje, što je identična matrica koju srbijanske vlasti ponavljaju u posljednjih 30 godina.

Svjedoče tome naslovnice medija pod kontrolom srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Image

„Slobodna Bosna“ ranije je izvijestila i o pokušaju obmane građana, novoj zamjeni teza i brutalnim lažima medija pod kontrolom Aleksandra Vučića nakon terorističkog napada na Kosovu.

Više pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...