"SB" NA SVEČANOM POSTROJAVANJU SARAJEVSKIH VATROGASACA: PVJ KS dobila novih 70 pripadnika (FOTO)

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo Dženan Brkanić u obraćanju vatrogascima i gostima kazao je da je ponosan što je vatrogasna jednica, koja postoji 125 godina, prvi put značajnije popunjena mladim vatrogascima osposobljenim za izvršenje svih zadataka i profesionalnih obaveza.

  • Vijesti

  • 27. Sep. 2023  27. Sep. 2023

  • 0

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo, koja se nalazi u sastavu Kantonalne uprave civilne zaštite KS, danas je organizirala svečanu smotru povodom prijema novih 70 vatrogasaca u 2023. godni, prenosi Fena.

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo Dženan Brkanić u obraćanju vatrogascima i gostima kazao je da je ponosan što je vatrogasna jednica, koja postoji 125 godina, prvi put značajnije popunjena mladim vatrogascima osposobljenim za izvršenje svih zadataka i profesionalnih obaveza.

- Samo dobro opremljena i uvježbana, ali i popunjena, profesionalna vatrogasna jedinica može zaštititi živote naših građana i materijalna dobra. Da bi danas izvršili ovako impresivnu smotru trabalo je načiniti čitav niz koraka, počevši od opremljenosti i uvježbanosti do finansijskih sredstava neophodnih za realizaciju. Stoga koristim priliku da se zahvalim Vladi KS na podršci - kazao je Brkanić.

Prijemom 70 mladih vatrogasaca starosna struktura jedinice bit će znatno popravljena kao i njena mobilnost i funkcionalnost da efikasno izvrši postavljene zadatke.

- Sretan sam jer je 70 Bosanaca i Hercegovaca ostalo u našoj zemlji da svojom hrabrošću, znanjem i vještinama pokažu čvrstu opredjeljenost da čuvaju domovinu i njene resurse te da primarno brinu o sigurnosti ljudi, štite imovinu i živote naših građana - kazao je Brkanić.

Podsjetio je da se Profesionalana vatrogasna jednica KS brojnim akcijama pomoći iskazala na gašenju požara na području Konjica, Jablanice, Nacionalog parka Blidinje, ali i akcijama spašavanja u Republici Turskoj i Republici Sloveniji, te da je po opremljenosti i uvježbanosti bila na nivou najrazvijenijih zemalja.

Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić u obraćanju vatrogascima kazao je da raduje činjenica da će mladi vatrogasci časno, odgovorno i hrabro dorinijeti ukupnom poboljšanju životnog ambijenta na području KS spašavajući građane i njihovu imovinu.

- Drago mi je da mogu svedočiti kontinuiranoj podršci Vlade KS, kroz opremanje Profesionalne vatrogasne jedinice, njenom kapacitiranju ljudskim resursima i sistemskoj edukaciji i osposobljavanju – kazao je Okerić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...