UNUTARSTRANAČKI IZBORI: Šemsudin Mehmedović zvanično podnio kandidaturu za predsjednika SDA

Prijavu moje kandidature, u skladu sa navedenim članovima Statuta i Pravila izbornog postupka, podržava 19 (devetnaest) općinskih organizacija SDA.

  • Politika

  • 27. Sep. 2023  

  • 1

Šemsudin Mehmedović saopćio je da je podnio prijavu o kandidaturi za predsjednika SDA, koji će biti biran na 8. Kongresu SDA, a o tome je danas zvanično obavijestio Glavni odbor SDA BiH i Izbornu komisiju Stranke.

- Na osnovu člana 57. stav (2) Statuta Stranke demokratske akcije, člana 5.1 stav 2. tačka 2. Pravila izbornog postupka u Stranci demokratske akcije, a u skladu sa Uputstvom za izbor delegata 8. Kongresa i predlaganje kandidata za izbor centralnih organa SDA, podnio sam prijavu kandidature za predsjednika SDA koji će se birati na 8. Kongresu SDA. 

Prijavu moje kandidature, u skladu sa navedenim članovima Statuta i Pravila izbornog postupka, podržava 19 (devetnaest) općinskih organizacija SDA. U dozvoljenom roku nije bilo žalbi na nominacije, koje su dostavljene regionalnim i kantonalnim odborima stranke, kao i Centrali SDA - navodi Mehmedović u saopćenju za javnost.

Kako kaže, s obzirom da je ispunio neophodne uslove da u skladu sa aktima SDA bude kandidat za predsjednika SDA 'danas sam, na osnovu člana 5.2. Pravila izbornog postupka u Stranci demokratske akcije zvanično uputio Izbornoj komisiji SDA BiH prijavu moje kandidature očekujući da me uvrste na kandidatsku listu za izbor predsjednika SDA'.

"Na osnovu ovlasti iz člana 148. Statuta i člana 3.7. Pravila izbornog postupka očekujem da Izborna komisija SDA osigura integritet izbornog procesa, jednake uvjete za sve kandidate u prezentaciji svojih programa delegatima Kongresa, kao i jednak broj članova biračkih odbora i posmatrača.

Moju kandidaturu su podržale OO SDA Tešanj, Vareš, Doboj Jug, Teslić, Kotor Varoš, Čelinac, Skender Vakuf, Banja Luka, Prnjavor, Srbac-Bos.Kobaš, Vukosavlje, B.Brod, Derventa, Modriča, Bos.Šamac, Foča, Rogatica, B.Novi, i Gornji Vakuf", saopćio je Mehmedović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...