NOVA DRAMA NA KOSOVU: U blizini manastira Banjska pronađena eksplozivna naprava, oglasila se policija…

Policijske snage na licu mjesta.

  • Hronika

  • 28. Sep. 2023  

  • 0

Dio eksplozivne naprave pronađen je u blizini manastira Banjska.

Kosovska policija pronašla je dio eksplozivne naprave u selu Banjska u Zvečanu, u blizini manastira Banjska. Zamjenik direktora policije na sjeveru Mitrovice Veton Elshani rekao je za KOHA-u da je u pitanju motor koji je lansirao projektil, dodajući da je projektil eksplodirao, a motor je ostao.

“Pronađen je dio eksplozivne naprave. Motor koji tjera projektil na određeno mjesto. Granata je eksplodirala i taj motor je ostao tamo”, rekao je Elshani.

Podsjetimo, nešto ranije kosovski mediji objavili su kako se sumnja da je u srijedu navečer u blizini samostana Banjska u Zvečanu pronađena eksplozivna naprava. Zamjenik direktora policije u sjevernom dijelu Mitrovice, Veton Elshani, rekao je tada da još nisu uspjeli identificirati pronađeno vozilo. “Još nismo uspjeli identificirati radi li se o neeksplodiranoj napravi”, kratko je rekao.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...