ORUŽANE SNAGE BiH U AKCIJI: Vježba "Dinamičan odgovor 23-6/5" na Manjači - Dan visokih zvanica...

Od 23. do 29. septembra na glavnom poligonu OSBiH za obuku Manjača realizira se vježba "Dinamičan odgovor 23-6/5" u kojoj će biti realizirano ocjenjivanje učesnika vježbe od certificiranih ocjenjivača prema NATO OCC E&F konceptu.

  • Društvo

  • 28. Sep. 2023  

  • 1

Jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) iz sastava 6. pješadijske brigade i 5. pješadijske brigade, podržane elementima jedinica borbene podrške OSBiH, od 23. do 29. septembra na glavnom poligonu OSBiH za obuku Manjača realiziraju vježbu "Dinamičan odgovor 23-6/5" u kojoj će biti realizirano ocjenjivanje učesnika vježbe od certificiranih ocjenjivača prema NATO OCC E&F konceptu.

U cilju prezentacije operativnih sposobnosti Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na glavnom poligonu OSBiH za obuku na Manjači danas, sa početkom od 12.00 sati, bit će organiziran Dan za posjetioce (DV Day), na kojem se očekuje prisustvo visokih domaćih i međunarodnih zvaničnika.

Prema protokolu prijem posjetioca i predstavnika medija i odlazak na Glavni poligon za obuku planiran je od 12.00 do 12.45 sati. Od 13.00 do 13.30 planirana  je prezentacija i praćenje vježbe, dok su izjave za medije zakazane od  13.30 do 13.45 sati. 

Organizator preporučuje dolazak predstavnika medija na glavnu kapiju kasarne "Mika Bosnić" na Manjači, kako bi imali dovoljno vremena za organizirani odlazak na glavni poligon za obuku, s ciljem praćenja realizacije planiranih aktivnosti, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću OSBiH.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...