DENIS ZVIZDIĆ JOŠ JEDNOM PONOVIO: "Dodikove prijetnje koje čujemo vezano za državnu imovinu i odcjepljenje su priče za malu djecu"

(...) i to je jedan model kojim je on ranije uspijevao zaplašiti međunarodnu zajednicu, ali ta su vremena prošla u novim geopolitičkim odnosima."

  • Politika

  • 28. Sep. 2023  28. Sep. 2023

  • 1

"O pitanju državne imovine može odlučivati samo Parlament Bosne i Hercegovine", izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić

U "Intervjuu" za BH radio 1 Zvizdić kaže da od ekspertskog tima kojeg je formirao OHR očekuje da izađe sa konkretnim rješenjima poštujući Ustav BiH. U slučaju drugačijeg rješenja i prijetnji predsjednika Republike Srpske secesijom, Zvizdić kaže da su takve prijetnje neozbiljne i da međunarodna zajednica sada ima drugačiji stav prema tome.

"Ove prijetnje koje čujemo od gospodina Milorada Dodika vezano za državnu imovinu i odcjepljenje su priče za malu djecu i to je jedan model kojim je on ranije uspijevao zaplašiti međunarodnu zajednicu, ali ta su vremena prošla u novim geopolitičkim odnosima. Najave posjeta Rusiji i Kini za njega neće donijeti ništa dobro", kazao je Zvizdić.

O inicijativi Dodika da se u Parlamentu BiH usvoji Sporazum o punom suverenitetu Bosne i Hercegovine, Zvizdić kaže:

"To je potpuno besmislen i neprihvatljiv dokument koji izgleda kao lijepa fasada za javnost, a sami dokument nije predstavljen na posljednjem sastanku u Mostaru".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...