JOŠ JEDNO SRPSKO NEGIRANJE GENOCIDA U SREBRENICI: Amazon Prime Video Kanada uklonio sa svoje platforme film "Srpska: Borba za slobodu"

IGK se pismom obratio Amazon Prime Video Kanada sa zahtijevom da se ukloni navedeni revizionistički film.

  • Politika

  • 29. Sep. 2023  

  • 0

Institut za istraživanje genocida iz Kanade saopćio je da je Amazon Prime Video Kanada uklonio sa svoje platforme film o negiranju genocida u Srebrenici "Srpska: Borba za slobodu” nazivajući to još jednom pobjedom.

Autor filma je srpski režiser Boris Malagurski, bivši saradnik ruskih medija Russia today i Sputnik. Poznat je po kontroverznim dokumentarnim filmovima "Crna Gora, podeljena zemlja" i "Kosovo, momenat u civilizaciji", koji su izazvali negativne reakcije i zahtjeve za zabranom prikazivanja u mnogim zemljama.

IGK se pismom obratio Amazon Prime Video Kanada sa zahtijevom da se ukloni navedeni revizionistički film.

Film je uklonjen sa platforme.

"Još jedna pobjeda u borbi protiv negatora genocida, falsifikatora historijskih, sudskih i naučnih činjenioca o genocidu, i glorifikatora presuđenih ratnih zločinaca. Nema tolerancije sudskim, historijskim i naučnim činjenicama o agresiji i genocidu u BiH. O istini i pravdi se mora glasno i jasno govoriti. Šutnja o istini je dio strategije antibosanske koalicije.

U borbi protiv negiranja genocida glas žrtava i svjedoka genocida, ali i istraživača i aktivista se mora još glasnije čuti. Mora se organizovano i znalački suprotstaviti antibosanskim lobističkim centrima, negatorima genocida, revizionistima sudskih činjenica i glorifikatorima osuđenih ratnih zločinaca", saopćeno je iz IGK-a na čijem je čelu Emir Ramić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...