NJEMAČKI VELIKAN DOTAKNUO DNO: Nakon novog poraza, strmoglavo jure prema trećoj ligi…

Sportski direktor Peter Knäbel nije štedio tim u izjavi za njemački Sky nakon utakmice:

  • Sport

  • 30. Sep. 2023  

  • 0

Nekad Bundesligaš koji se često nalazio u samom vrhu njemačkog nogometa, a danas tim koja se bori za ostanak u drugoj ligi. Schalke proživljava težak period, a novi poraz od Paderborna (3:1) ukazuje kako se krizi ne nazire kraj.

Nakon osam kola 2. Bundeslige, Schalke se nalazi u zoni ispadanja (16. mjesto) i imaju samo sedam osvojenih bodova. Klub je nakon poraza od St. Paulija u prošlom kolu smijenio trenera Thomasa Reisa, a privremeni trener Matthias Kreuzer nije uspio napraviti pozitivan šok.

Sportski direktor Peter Knäbel nije štedio tim u izjavi za njemački Sky nakon utakmice:

- Protivnik je iskoristio našu nesposobnost da kombiniramo kroz vezni red i krenemo naprijed. S pravom smo izgubili. Ne možemo se tako predstavljati, žao mi je svih ljudi koji su danas došli na stadion. Stalno pričamo o našoj kvaliteti, ali mi to ne pokazujemo na terenu. Posebno mi je žao Matthiasa (Kreutzera). Zapravo je dobio pripremio tim za utakmicu, ali oni jednostavno nisu na dobar način predstavili grb za koji nastupaju...

Inače, Schalke je prošlu sezonu završio na 17. mjestu Bundeslige i tako napustio najviši rang njemačkog nogometa u koji se samo sezonu ranije vratio. Uslijedila je rasprodaja igrača, a nakon toga i novi strmoglavi pad.

Pogledajte golove.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...