IZ BOSNE U SVIJET: Veliki dan za bh. kompaniju, krenuo izvoz, potpisan dugoročni ugovor

To je prvi i veliki korak za elektroenergetsku industriju proizvodnje transformatora u Bosni i Hercegovini

  • Ekonomija

  • 01. Okt. 2023  

  • 0

Fabrika transformatora Energoin trafo Visoko izvezla je prve transformatore za evropsko tržište.

To je prvi i veliki korak za elektroenergetsku industriju proizvodnje transformatora u Bosni i Hercegovini, obzirom da je ovo jedinstvena fabrika u poslijeratnom periodu u našoj državi.

Firma Energoin trafo izvezla je svoje prve distributivne transformatore na evropsko tržište, tačnije u Holandiju, te time ozvaničila dugoročno potpisani ugovor za proizvodnju i izvoz transformatora u Holandiju, javio je DVB portal.

Iz kompanije ističu da ovo predstavlja veliki uspjeh u samom startu i razvoju proizvodnje transformatora, kako za njih, tako i za cjelokupnu Bosnu i Hercegovinu, te se nadaju da će u budućnosti nastaviti još više širiti svoje poslovanje, jačati našu industriju, nauku i razvoj ovog energetskog proizvoda, kao i osposobljavati mlade kadrove naše države za ovu vrstu industrije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...