OBJAVLJENI DETALJI UBISTVA INSPEKTORA: Marković krenuo za Kokanovićem ka izlazu, u klubu nisu imali nikakav sukob

Izvor blizak istrazi otkriva da je ubijeni Marković juče bio dežurni. Radio je drugu smjenu i prije zločina je zajedno sa kolegom bio na jednom uviđaju u Bijeljini.

  • Hronika

  • 02. Okt. 2023  02. Okt. 2023

  • 1

Nakon što je pucao u policijskog inspektora Nenada Markovića (38) osumnjičeni Nikola Kokanović (23) pokušao je, navodno, da puca i ka Daliboru Bošnjakoviću, ali mu se tom prilikom zaglavio pištolj.

To pokazuju prvi rezultati istrage koju provode Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini i PU Bijeljina. Motiv Markovićevog ubistva za sada nije jasan i to je predmet dalje istrage.

Izvor blizak istrazi otkriva da je ubijeni Marković juče bio dežurni. Radio je drugu smjenu i prije zločina je zajedno sa kolegom bio na jednom uviđaju u Bijeljini.

S druge strane, Kokanović je ranije tog dana iz Brčkog došao u Bijeljinu jer je, kako se saznaje, suprugu dovezao da se porodi u Bolnici ”Sveti Vračevi”.

U klubu nisu imali sukob

“Marković je po završetku posla otišao na piće u ”Džil” i tu ga je dovezao kolega. Sjedio je za šankom nekih pola sata. U međuvremenu, u noćni klub je ušao Kokanović sa društvom. Nisu se tu dugo zadržali. U klubu su bili svega pet minuta i za to vrijeme Kokanović i Marković nisu imali nikakav sukob, ni verbalni ni fizički”, kaže izvor iz policije, prenosi Srpskainfo.

On pojašnjava da su Kokanović i društvo ubrzo krenuli ka izlazu iz kluba, a Marković je krenuo za njima. Zašto je to učinio, nije jasno ni istražiocima, koji još pokušavaju da utvrde šta je pozadina svega.

“U trenutku dok je Marković na vrata izlazio iz kluba, Kokanović je zapucao ka njemu. Pucao mu je u prsa i Marković je zadobio ustrelnu i prostrelnu ranu grudnog koša, od kojih je preminuo”, kaže izvor blizak istrazi, piše ATV.

On dodaje da se tu zatekao i Dalibor Bošnjaković.

“Kokanović je cijev usmjerio ka njemu, ali mu se zaglavio pištolj, čime je vjerovatno izbjegnuta još veća tragedija. Nakon toga Kokanović se dao u bjekstvo. Naknadno je uhapšen, i to na lokaciji na kojoj se skrivao u Bijeljini”, kaže izvor blizak istrazi, navodeći da je Kokanović odbacio pištolj iz kojeg je pucao, a koji je tokom istrage pronađen.

Teško ubistvo

OJT Bijeljina saopštilo je da je Kokanović osumnjičen za teško ubistvo.

Za pomaganje u teškom ubistvu osumnjičeni su D.S., B.S. i D.Š. Svi su uhapšeni i sprovedeni na dalju kriminalističku obradu.

Inače, Kokanović je sin narodnog poslanika i člana Socijalističke partije Zorana Kokanovića iz Brčkog. I ranije je dolazio u sukob sa zakonom, a iza sebe već ima dvije presude.

Nepravosnažno je osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog podstrekavanja drugih na podmetanje požara i eksplozije u Brčkom, dok je zbog nanošenja teških tjelesnih povreda nepravosnažno osuđen na sedam mjeseci zatvora.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...